|

Alternatieve kerstbomen voor mensen met astma

Het heerlijke avondje is geweest! Sinterklaas mag lekker gaan uitrusten in Spanje, en wat doe je meteen nadat hij met zijn lege stoomboot is vertrokken? Precies! De kerstboom neerzetten!

Een kerstboom en astma

Stiekem heb ik de kerstboom al lang staan. Ik vind het heel gezellig om de boom zo kitscherig en kleurrijk mogelijk te decoreren. Sinds een aantal jaar wel een kunstboom, omdat ik erachter kwam behoorlijk allergisch te zijn voor een ‘echte’ kerstboom. Zoals je in een eerder bericht op Air hebt kunnen lezen zijn de feestdagen een lastige periode om door te komen als je (allergische) astma hebt. Alle kerstversiering binnen houdt meer stof vast en de gezellige aangestoken kaarsjes en open haard kunnen je astma verergeren. Wat veel mensen ook niet weten is dat een kerstboom ook een grote astma-trigger kan zijn. Je kunt ook zelfs allergische voor dennen, sparren en allerhande naaldbomen zijn, net als ik. Daarom zocht ik net zulke goede alternatieven, of zelfs betere.

Verwissel je  Disney Ixxi voor een Ixxi boom

Zoek een mooie foto van een kerstboom uit, of maak er zelf een, en laat die uitvoeren in het Ixxi-systeem. Stofvrij en je kunt er jarenlang van genieten. Zijn de kerstdagen voorbij? Dan kun je het systeem gebruiken voor andere wanddecoratie.

Schilder je kerstboom

Dit is voor als je iets meer tijd hebt. Schilder een muur of een gedeelte van de muur met schoolbordverf en je hebt een canvas waar je je meest creatieve kerstboom op kunt creëren. Omdat krijt nogal stoffig is het aan te raden om gebruik te maken van krijtstiften.

Steigerhouten boom

Bouw je eigen boom door middel van simpele latten steigerhoutof pallethout. Je goeie oude kerstversiering kun je er dan gewoon aanhangen door middel van spijkertjes.

Versier je trap met Kerst

Wil je de kerst in deze crisis zo goedkoop mogelijk houden? Het enige wat je dan uit de schuur moet halen is je trapladder. Slinger er lampjes omheen, hang kerstballen of andere versiersels aan en je hebt een ideale plek om je kerstcadeaus onder te leggen.

Kerstgroen is een van de grootste astma triggers, lees dus ook even alles over een gezonde kerstboom

Check hier mijn andere artikel over alternatieve kerstbomen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on december 6 2012. Filed under Art, Crafty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Alternatieve kerstbomen voor mensen met astma”

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021