|

Cinemagraph: Foto met een flirt

Cinemagraphs zijn afbeeldingen waar letterlijk leven in zit, stilstaande momenten die voor altijd zullen bewegen. Het Amerikaanse kunstenaarsduo Jamie Beck en Kevin Burg houden zich verantwoordelijk voor de revival van deze techniek.

Bits&Bites
In bits en bytes heb je al van alles over Cinemagram kunnen lezen en ook de geweldige cinemagraph app waarmee je deze stillevens kan maken ( helaas alleen nog voor de iPhone en iPad). Met Adobe Photoshop en After effects kan je ook een cinemagram maken er zijn al genoeg tutorials over te vinden.

Klassieke muziek
De naam en de techniek klinkt wel als een uitvinding, maar is het eigenlijk niet gewoon een .gifje animatie in een romantisch jasje? Want wie kent niet de bewegende waterval foto ’s bij de afhaalchinees? Of de sprekende schilderijen in de Harry Potter films? Het neemt niet weg dat Cinemagraphy ontroert en je langer stil laat staan bij een bewegend stilleven.

Toekomstmuziek
De mogelijkheden van Cinemagram zijn ontelbaar, wat te denken van het vervangen van de flash-banners die je op zoveel websites ziet. Of voor Funda om je huis echt tot leven te laten komen. Misschien blijft het wel allemaal bij een hype en staat de opvolger van de Cinemagraph al klaar en klinkt het wel als stereogram.

airmagazine-appAlle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on februari 27 2012. Filed under Art. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

2 Comments for “Cinemagraph: Foto met een flirt”

  1. geweldig, deze foto/filmpjes!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021