|

Laura Kok in de Vogue?

Wel een beetje nerveus” is ze. “Als er maar niet te moeilijke vragen worden gesteld vind ik alles best”. Ik spreek de rising star, Laura Kok, die – als zij het voor het zeggen had- geïntroduceerd zou willen worden als een  story- telling fotograaf. Laura maakte voor Air een waanzinnig Sinterklaas- serie .

chocoladeletter-air-interview-sint

Pas 17 lentes jong en nu al zo bedreven met fotografie en niet te vergeten met al meerdere publicaties op haar naam, waaronder in zoom.nl.

Weet je nog wanneer je voor het eerst serieus bent gaan fotograferen? Ongeveer 4 jaar geleden, mijn ouders kochten een digitale camera en ik ging allemaal frusteltjes op de foto zetten. Toen ik portretten van vriendinnen ging maken en feedback op fora kreeg begon het steeds leuker te worden. Maar of je dat serieus kunt noemen?

Hoe zou je jouw manier van fotograferen kunnen noemen?
Goeie vraag! Ik weet niet of er een naam voor is. Wat ik wil is dromen en laten dromen. Het vangen van vrijheid, een verhaal vertellen zoals het zou kunnen zijn. Maar dan met een vleugje nostalgie of  vintage stijl.

Welke foto had jezelf willen maken? En waarom? De foto van Felicia Simion ( The shape you’re in )Felicia-Simion-air-magazine-astma De wanhoop, de route die ze aflegt, waar gaat ze heen? Waar komt ze vandaan? Het condens op de ramen, de groeven in het gezicht. Alles klopt in dit beeld. Ik hoop ooit zo een foto te maken waar ik dan zo tevreden over zou zijn, dat ik het gevoel zou krijgen als wat ik heb als ik naar deze foto kijk.
Is Felicia een held van je?
Nou er zijn wel een paar fotografen die mij inspireren, naast Simion zijn dat Nirrimi Hakanson en Annette Pehrssonn. Alle drie dagen ze me uit om weer mooie dingen te moeten maken.

Wat zou je absoluut voor je 30ste nog willen doen of in welk blad zou je willen staan? Ik zou nog veel van Europa willen zien, en een goede film maken. Natuurlijk het hoogst haalbare op Fashion- gebied is de Vogue. We zien wel of dat in mijn straatje gaat passen.

Iedereen heeft wel eens zo’n moment waarop je denkt: ‘Ik wou dat ik nu ter plekke kon verdwijnen.’ Kun jij je zo’n moment in jouw leven herinneren? Na lang nadenken: “Toen ik mijn gloednieuwe 50 mm 1.8 op de badkamer vloer liet vallen en die kapot was. “

Waar haal je je inspiratie vandaan of wil je iets specifieks met je foto ‘s vertellen? Dat kan van alles zijn en het verschilt per foto, maar laura-kok-sint-deviantart-airmagazineinspiratie haal ik toch wel hoofdzakelijk uit muziek.  Zoals uit Valium van Lisa Mitchell: “Sometimes your love is so quiet I don ’t even need to speak. Sometimes your heart is so loud I can ’t even hear the beat Well I wish I could bottle it up and breathe it back like Valium Sometimes your love is so quiet I don ’t even need to speak. ” Daar kon ik niet anders dan deze foto bij maken.

Wat voor websites bekijk je? Naast natuurlijk Airmagazine, flickr, facebook, dutchphotozone. En kijk ik geregeld op deviant. En niet te vergeten mijn eigen Laura Kok Photography voor opdrachten en het lezen van het gastenboek.

Tenslotte, heb je een motto van de dag? Nou! Dat niet zo zeer maar om Felicia te quoten: “Art has made me a believer, a deceiver, a winner, a loser, a fighter, a thinker, a dreamer, a doer, a goer, and above it all, it made me myself. “
Niet geheel van toepassing op mij. Maar ik vind het wel een hele mooie!

En nu de geweldige serie ( Sinterklaas on air),  die Laura speciaal voor Air gefotografeerd heeft.


sinterklaas-chocolade art-kunst-laura kok

Posted by on november 29 2010. Filed under Art, Art is in the air. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

6 Comments for “Laura Kok in de Vogue?”

  1. ooh! nu heb ik helemaal zin in Sinterklaas!

  2. Wat een mooie fotos,ik ga je vanaf nu echt volgen.

  3. De foto’s zijn prachtig geworden Laura!

  4. Dat zijn zeker leuke foto’s!! Echt geweldig die letters ‘air’ !!!
    Ik ga nu snel naar de website om meer werk te bekijken!

  5. Echt leuk hoor Laura! Ik vond het ook erg leuk om even gek te doen voor de camera. ;)
    Jij komt vast nog wel heel ver met je super mooie foto’s!

  6. Heb je goed gedaan, Frieda!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021