|

Lowbrow art in Parijs

Parijs is bekend om zijn mooie door Baron Haussman ontworpen boulevards en het Louvre, maar ook  voor je dagelijkse portie hedendaagse kunst kun je hier goed terecht. Mijn Schatje onthult haar twee favoriete galerieën en we hebben nog  wat tips voor de graffiti en vinyl liefhebber.

special-parijs-mijnschatjeBrugier Rigail
“Dit is de galerie waar ik al een paar jaar mee werk, ze zijn als familie voor me. The Lowbrow Art show hebben we er ook gehouden. Daarnaast hebben ze altijd leuke exposities. In deze buurt zitten ook talloze leuke winkeltjes.”

48, rue Sainte Croix de la Bretonnerie
75004 Paris

Colette
Colette is een klein warenhuis vol hele dure spullen waar altijd coole exposities van hedendaagse artiesten zoals David Mushegain zijn. Ze hebben ook vaak leuke acties, een tijdje terug kon je je Chanel tas door  graffiti-koningin Fafi laten beschilderen.
Tegenwoordig is de lucht in dit warenhuis trouwens hevig geparfumeerd. Als je astma hebt hou je het er maar heel eventjes uit.

213 Rue St Honoré
75001 Paris

Artoyz
In deze kleine winkel in de buurt van Centre Pompidou vind je ontzettend veel toys om te customizen, blindboxes, bladen over urban culture, lowbrow magazines zoals Juxtapoze en boeken over graffiti. Je kunt er ook stiften  en andere schildersbenodigdheden  kopen om los mee te gaan in de Rue Denoyez.

45 rue de l’arbre sec
75001 Paris

Wanted Gallery
“Een van  mijn jeugdvrienden heeft kortgeleden met zijn partner Wanted Gallery geopend. Een paar dagen terug was ik in de galerie om een foto expositie  over leegstaande gebouwen in Detroit te bekijken. Als je in Parijs bent moet je er zeker er even heen, ik vind het veelbelovend!”

23, rue du roi de Sicile
75004 Paris

 

Posted by on augustus 23 2011. Filed under Art. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid