|

Nan Goldin: Sex, Fotografie en Rock`n Roll

Je huis staat in de brand, wat neem je mee? Menigeen zal als eerste aan de foto’s denken. Want op dat papier staan alle vrienden en gebeurtenissen voor eeuwig vast.

Nan Goldin (de wereldberoemde Amerikaanse fotografe) schreef ooit:”Hoe vaker ik ze op de foto zet, hoe kleiner de kans is dat ik ze verlies.”
fotomuseum-2011-airmagazine-Nan GoldinKenmerkend voor haar werk is de rauwe werkelijkheid en kwetsbaarheid die Goldin in  snapshotstijl al tientallen jaren vastlegt. De verklaring om al haar lief en leed in foto ’s uit te drukken is in gang gezet door de dood van haar zeven jaar oude zus Barbara. Dit drama overtuigde de toen elfjarige Nan om op onderzoek uit te gaan. De ontmoeting met sex, drugs en rock ‘n roll liet niet lang meer op zich wachten.

In 2011 is het 25 jaar geleden dat HET fotoboek waarmee Goldin wereldfaam verwierf ‘The ballad of Sexual Dependency’ gepubliceerd werd.  Voordat dit boek verscheen presenteerde Goldin als een VJ haar werk aan het New Yorkse clubcircuit. De combinatie van muziek en live diavoorstellingen maakt The Ballad tot een meesterwerk in de de geschiedenis van de fotografie. En misschien is hier ook wel de term Mixed-Media geboren.Nan_goldin-2011-airmagazine-poste restanteDe tentoonstelling concentreert zich op een voor Goldin karakteristieke presentatievorm: de slideshow op muziek. De museumzaal is omgebouwd tot vier aparte filmzalen zodat je de intieme sfeer het beste kan ervaren.

Nan Goldin Poste Restante is tot 9 januari 2011 te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Posted by on december 22 2010. Filed under Art. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Nan Goldin: Sex, Fotografie en Rock`n Roll”

  1. Marc Jabos is sexy

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021