|

Sfeerimpressie Object Rotterdam

Donderdag 6 februari tot en met zondag 9 februari is in De Rotterdam OBJECT Rotterdam te vinden. Een beurs vol met afwisselde designobjecten, zoals meubels, kleding, wanddecoratie en sieraden. Ook Air Magazine mocht er eventjes in rondneuzen!

De beurs, die in de Rotterdam gehouden wordt is niet alleen leuk vanwege de samenstelling, er zijn ook verschillende lezingen. Bij onze binnenkomst  wordt meteen verteld dat er vandaag op drie verschillende momenten presentaties worden gegeven en dat we nu meteen aan kunnen schuiven bij eentje.

Lezing Isaac Monté

In de zaal waar de presentatie wordt gegeven hangt een grote beamer en is er een muur gebouwd van televisies waar filmpjes van designers op worden afgespeeld. Isaac Monté komt naar voren en geeft een presentatie van drie van zijn projecten. Hij is afgestudeerd met het recyclen van sigarettenpeuken in vogelhuisjes, daarnaast heeft hij ook een sociaal experiment met het openbaar vervoer gedaan en laat hij zijn laatste project zien waarin hij dode aangereden dieren gebruikt om maskers van te maken. Niet allemaal even fijne onderwerpen, maar wel een goede manier om te laten zien dat recyclen overal mogelijk is.

object-stoel-2014

object-vazen-airmagazine

gesmolten-discobal-object

tetris-bank-objectHergebruikt materiaal als gemene deler

Het hergebruiken van materiaal komt ook in de rest van de beurs sterk naar voren, zodra de drempel van de hal overschreden is, worden er al meteen projecten tentoongesteld waarin papiersnippers als basis van meubels gebruikt wordt. Ook worden er onder andere strijkkralen, oud kinderspeelgoed, glazen potten, servies en hout afval tot nieuwe spullen omgetoverd. Iedere designer heeft zijn eigen stijl, waardoor het lopen van de beurs afwisselt van handgemaakt tot machinaal geproduceerd en van woonkamermeubels tot stropdassen. Iedere ontwerp heeft zo wel zijn eigenaardigheden, is het niet in het materiaal of de manier waarop het gemaakt is, dan komt het wel door de leuke vormen die erin gebruikt zijn.

ghetto-object-airmagazine

object2014Penthouse aan de Maas

Na het bekijken van de beurs, is het ook nog mogelijk om in het gebouw naar de 30ste en 44ste verdieping te gaan om daar een penthouse en zes appartementen te bekijken. Hier staan ook nog meubels tentoongesteld en zijn de appartementen ingericht met ontwerpen van designers die beneden op de beurs staan. Bovendien hangen hier schilderijen en foto’s aan de muur die behoorlijke indruk maken. En je hebt er een geweldig uitzicht op de Maas.

Al met al is OBJECT Rotterdam zeker een interessant uitje om even een kijkje te nemen. Is het niet voor de beurs en de appartementen, dan zijn de lezingen van designers over hun projecten ook zeker de moeite waard.

Posted by on februari 8 2014. Filed under Art. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021