|

Vakantie tip:Rotterdam in the picture

Rotterdam in the picture is een tentoonstelling die je als Rotterdammer gewoon gezien moet hebben.Maar deze tentoonstelling in Las Palmas is ook heel erg interessant als je het echte leven van toen wilt zien.

175 jaar fotografie in Rotterdam

Het is de ideale tentoonstelling om naartoe te gaan als je Rotterdam goed kent. Een soort droevig maar mooi raad je plaatje. Alle steegjes waar ik nooit gewandeld heb en alle gebouwen die allang verdwenen zijn. Prachtige singels, vieze straten, de stad waar mijn grootouders hebben geleefd en waar mijn tante het bombardement heeft meegemaakt.De stad waar Nighttown nog open was en het park, mijn park, volgestouwd was met barbecueende mensen. Maar Rotterdam in the picture is ook gewoon een tentoonstelling met hele mooie plaatjes.
rotterdam-in-the-picture

munnich-ermerins-rotterdam-vroeger

Breitner en te onbekende fotografen

Het werk dat in Las Palmas te bewonderen is, is afkomstig van voor mij onbekende fotografen als Mogle, Munnich & Ermerins en Hameter en de beroemde schilder Breitner, die snapshots maakte in vieze steegjes die later de basis van zijn schilderijen vormden. Ik schaam me dat ik dit werk niet eerder heb gezien, wat een mooie beelden.

Adres en openingstijden en audiotour

Ik vind deze fototentoonstelling over Rotterdam echt een aanrader voor in de meivakantie. Wat de expositie extra leuk maakt is dat er een fijne en gratis audiotour bij zit en er ook nog filmpjes te zien zijn van bijvoorbeeld het Rotterdam van 1937.De expositie is nog t/m 17 mei te zien in het Nederlands Fotomuseum.

Openingstijden:
Di t/m vrij van 10.00 – 17.00 uur
Za en zo van 11.00 - 17.00 uur

Adres:
Wilhelminakade 332
3072 AR  Rotterdam

rotterdam-in-the-pictureWil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on mei 1 2015. Filed under Art, Art is in the air. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021