|

Amsterdam Fashion Week; Marga Weimans Atelier ss15

Twee zussen voor een modeshow, dat zagen we niet alleen bij SIS. Marga Weimans liet afgelopen maandag in samenwerking met Grazia haar nieuwste collectie zien voor Atelier SS15. De show werd verzorgd door haar zus Simone.

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-02

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-07

De andere zussen show tijdens de fashionweek

Marga laat zich altijd inspireren door andere disciplines, zoals architectuur en beeldende kunst. En wist je dat haar zus Simone Weimans het nieuws presenteert in de ochtend? Speciaal voor deze show heeft ze de muziek gemixed, handig zo’n familie! Doorgaans is Marga haar kleding niet zo makkelijk van de catwalk af te plukken, maar naarmate de show vorderde werden de ontwerpen steeds draagbaarder en geschikter voor een doordeweekse dag.

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-09

mbfwa14-weimans

mbfwa14-weimans

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-11

Groninger museum

De stoffen die Marga heeft gebruikt bij deze collectie zijn onder andere vintage leer en industrieel textiel. Atelier SS’15 is onderdeel van het werk ‘Fashion House’, daarin stelt Marga haar oeuvre voor als modehuis. De overzichtstentoonstelling ‘Fashion House’ is tot en met 23 november nog te zien in het Groninger Museum.

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-15

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-20

Wat ik ook bij deze show zo interessant vond is weer het gebruik van anti-models. Modellen van verschillende leeftijden zag ik dit keer voorbij komen, zo zie je ook dat de kleding gewoon door iedereen te dragen is.

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-24

Airmagazine-Fashionweek-MargaWeimans-29

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on juli 16 2014. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid