|

Amsterdam Fashion Week; Sis by Spijkers en Spijkers ss15

Naturalista’s, voorstanders van diversiteit en Zwarte Piet tegenstanders zullen nog wel een tijdje over de show van de Spijkers zussen napraten. Zaterdag 12 juli presenteerden  ze  ‘I shall dance all my life….’ , de nieuwe SIS collectie, geïnspireerd op Josephine Baker.

Josephine Baker, oldskool Beyoncé

Toen op een grote scherm een illustratie verscheen van een vrouw met de zo bekende haarlok dacht ik het al;  de Spijkers zussen hebben hun collectie geïnspireerd op Josephine Baker. Voor wie deze  vintage Beyonce niet kent; deze schone is de eerste Afro-Amerikaanse vrouw die wereldberoemd  is geworden als entertainer.  En wel met haar “Danse Sauvage”, die ze in bananenrokje uitvoerde.  Op het podium werd ze vaak begeleid door haar huisdier, een Cheetah.

Airmagazine-Fashionweek-SIS-02

Airmagazine-Fashionweek-SIS-05

De Spijkers sisters hebben mevrouw Baker heel handig gemixt met de Art Deco kunstperiode waarin zij leefde en zo een berg vrouwelijke, draagbare, hebberig makende kokerrokken, shorts, jurken en pakken in elkaar gezet.

Airmagazine-Fashionweek-SIS-13

 

De collectie die vooral primaire kleuren bevat varieert van elegante jurkjes met geometrische prints tot sportieve sweaters  met Queen B en haar cheeta op de voorkant. De dessins van de zwierige rokjes blijken ook subtiel van hun beeltenis voorzien te zijn.

Airmagazine-Fashionweek-SIS-08

Beeld: Merel Verspuij

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on juli 13 2014. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid