|

De jeansarchitecten van Sos jeans

Sos jeans is het merk dat vakmanschap en moderne technieken combineert. Sinds ik het merk ontdekte heb ik mijn eigen SOS bijna niet meer uitgedaan. De broek is comfortabel, staat geweldig en hij sluit mooi aan. Tijd om je uitgebreid kennis te laten maken met dit merk waar ook model Sylvia Geersen fan van is.

Echte vrouwen jeans
Toen ik pas wanhopig uitgilde dat er voor vrouwen met rondingen echt geen goede jeans te vinden zijn kwam styliste Graziella als redder in nood met een geweldig merk aanzetten: Sos jeans. En ik ben verkocht! Hij zit heerlijk, staat prachtig en combineert met werkelijk alles.

luxe-jeans-vakmanschap-sosIdeale jeans voor vrouwen met rondingen
De jeans van SOS is van dikke denim geweven, het soort dat mooier wordt als je het langer draagt. Ik paste een highlux model dat wat hoger valt zodat je niet voor inkijk hoeft te vrezen. Door de uitgekiende plaatsing van de zakken kleedt hij extra mooi af. En omdat er  stretch in de broek zit draagt ie heerlijk comfortabel, bijna als een joggingbroek.airmagazine-sylvias-secret

sylvia-sos-jeansUniek en met liefde gemaakt
Sos gebruikt deze eeuwenoude techniek i.c.m. met moderne technologie op het gebied van finish, softenen enz. Zo maakt Sos jeans  gebruik van memory stretch. Klinkt heel mooi, maar het betekent eigenlijk dat je broek terug in model gaat als je hem uitdoet en je dus niet na drie keer dragen een vormeloze spijkerbroek om je heb hebt hangen. Heb ik jeans die ik  na een paar dagen was omdat het model eruit is, met SOS gebeurt me dat niet.

High lux met echt Swarovski
Mijn SOS jeans is een highlux: , dat is de duurdere lijn. Hij heeft een hogere taille (geen inkijk dus) en herkenbare details zoals afdraaibare knopen die je kunt verwisselen voor een Swarovski of vintage look exemplaar. Klasse en gevoel voor kwaliteit zie je in al die details terug.

sos-jeans-sylviaGeweven als de eerste werkjeans
Er zijn verschillende  SOS jeans op de markt, ik noem er een paar. De Red selvage stretch Osaka vintage is net zo gemaakt als de eerste denim werkbroeken. De stof voor deze jeans is helemaal op de ouderwetse manier, op handlooms geweven.  Normaal gesproken is jeansstof 150 cm breed, maar door het gebruik van de ouderwetse weefgetouwen is de red selvedge maar 74/76 cm breed.  Daarom is de stof (x cross denim) steviger en dus ook duurder.

sos-jeans-curvy-vrouwen

Vintage research lijn
Hiertoe behoren mooie jeans met een vintage look. Leuk is dat bijvoorbeeld de labels achterop de broek van hetzelfde leer worden gemaakt als de befaamde Birkin bag. De broeken hebben een moderne pasvorm, zitten door de gekozen strechtgarens  prachtig, maar hebben een oude look and feel alsof ze al jaren gedragen zijn. Op de achterzijde vind je Saddlestitches. Dikke, grove garens die met een oldskool machine op de jeans gezet zijn.

sos-jeans-sylvias-secretWat ik erg mooi vind aan dit merk zijn de stiksels, de geweldige pasvorm en de superzachte jeansstof die is gewassen en geschuurd zodat er echt leven in zit.

Sylvia’s Secrets
Model Sylvia Geersen is een echte SOS -fan en achter de schermen druk bezig met een eigen lijn bij SOS jeans, Sylvia’s Secrets. Hij wordt geweldig, hou Airmagazine in de gaten voor  meer informatie over haar eigen collectie.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 2 2012. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...