|

Dennis Diem AFW show 2013

Dennis Diem liet zaterdag 26 januari zijn nieuwe collectie zien op de Amsterdam Fashion Week. In zijn show liet hij zijn veelzijdigheid zien waarin hij vooral de vrouwelijkheid van de modellen goed wist te benadrukken.

Delacroix en Diem

De Vrijheid die het volk leidt van Eugène Delacroix leek een inspiratiebron geweest te zijn voor Diem. De show van Dennis Diem begon met  heftige muziek  en er klonken geweerschoten. Dansende mannen vielen aan weerszijden van de catwalk neer en bleven daar, als een levend schilderij, gedurende de show liggen.

airmagazine-afw

airmagazine-eugenedelacroix

Dennis heeft de collectie voornamelijk wit of poederroze gemaakt, er zaten een paar creaties tussen die bordeaux rood waren. De modellen zelf waren ook witter gemaakt door make-up, het haar zat strak naar achter in twee knotjes en was ook met poeder wit gemaakt. Ze hadden wel allemaal donkerrode lippen.

afw-gashouder-2013

amsterdam-fashion-week-airmagazineDe jurkjes waren erg afwisselend. Er zaten een aantal ballonjurkjes tussen, maar ook strakke kort strapless jurkjes tussen, die bijna voor een korset konden doorgaan, en er zaten ook lange, zweverige, dunne jurken tussen, waarbij de jurk als een soort cape achter het model aan fladderde. Dennis had ook een aantal bodysuits gemaakt die afwisselend waren door de kanten details of de uitbundige mouwen.

romy-van-den-boogaart

romy-vandenboogaart-airmagazine

romyvandenboogaart-airmagazine-afw2013De modellen liepen allemaal op hoge hakken die in lange huidkleurige kousen met jarretels verstopt zaten. Dit is redelijk vernieuwend voor Dennis Diem, omdat hij juist degene is die de Lady Gaga schoenen had bedacht (de pumps zonder hak).

vandenboogaart-air-airmagazine-2013

romy-vandenboogaartHet hoogtepunt van de show was zijn laatste ontwerp, zoals traditie was dit een bruidsjurk. Een lange witte jurk waarbij aan de voorkant een deel van een zwanenvleugel verwerkt is. Nadat dit model weer aan het begin van de catwalk stond, kwamen de vijf mannen in beweging en leek de revolutie afgelopen te zijn.

Beeld: Romy van den Boogaart

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Bewaren

Posted by on januari 29 2013. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid