|

Grand finale The Green Fashion competition

Groene kleding! Deze week was er tijdens de Amsterdam Fashionweek de Green Fashion competition. Het doel van de competitie was talentvolle ontwerpers te vinden die in hun collectie ‘biodiversity’ hadden aangebracht. Bio komt van: Leven. Diversity van Variatie. Biodiversity creëert schoon water en een beter milieu. Veel ontwerpers wilden hieraan meewerken, want 180 creatieven meldden zich aan. Acht veelbelovende ontwerpers waren door de jury genomineerd voor de hoofdprijs van 25.000 euro.

elsien-green-fashion-aifw

De hoofdprijs ging naar Elsien Gringhuis die volgens de jury intelligente eenvoud vertegenwoordigde. Over de catwalk liepen Elsiens modellen op enorme hoge witte sleehakken en mooie groenblauwe pastel getailleerde kleding.biodiversity-aifw-elsien-gringhuis-airmagazine

De prijs van 15.000 euro werd gewonnen door Oatshoes. De modellen waren prachtig bloot op een paar witte gympen na en een witte onderbroek. Ze vervoerden een kruiwagen met gras en grond. De trainers van Oatshoes kunnen namelijk na gebruik oplossen in de natuur zonder die te vervuilen.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on januari 29 2011. Filed under Fashion, Fashion/Beauty, Fashionnews. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Grand finale The Green Fashion competition”

  1. Mijn simple shoes zijn anders ook enorm groen en ze zitten heerlijk! De zolen zijn van oude autobanden gemaakt en ze zijn biologisch afbreekbaar. :)

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...