|

Pastelkleurig haar voor een dag

Heb jij nu de lente dichter bij komt ook zo’n zin om jezelf in het nieuw te steken? Dan moet je zeker verder lezen, wij hebben een super leuke DIY uitgeprobeerd!

Pastelkleurig haar, de trend van 2012
Katy Perry, Nickyi Minaj, Lauren Conrad… steeds meer mensen verven tegenwoordig hun onderste plukjes haar in verschillende felle kleuren, helemaal leuk voor de lente. Maar niet echt heel erg tijdelijk, wanneer je plukjes haar verft blijft deze kleur er toch een tijdje in zitten. Ook is het niet goed voor je haar, zeker als je het eerst moet bleken. Nu kun je precies hetzelfde resultaat krijgen, maar dan voor maar een dagje. Het is super simpel en nog goedkoop ook..

Pretty Pastel
Koop pastel krijt (wel goed opletten dat het echt pastel is en geen olie),  zorg dat je een aantal (oude) handdoeken bij de hand hebt en hulp van een vriendin is ook erg handig.

How to
Doe de handdoeken om je schouder en leg ook rond de plek waar je zit hand- doeken neer. Vervolgens pak je een plukje en begin je dit gewoon te krijten. Wanneer de kleur niet heel duidelijk te zien is kun je wat water gebruiken, dit zorgt ervoor dat de krijt een soort verf wordt. Doet dit NIET als je blond haar hebt, het is er dan een stuk lastiger uit te krijgen.

Experimenteer
Je kunt nu zoveel plukjes kleuren als je wilt, probeer ook verschillende kleuren bij elkaar. De gekleurde plukjes zien er ook super leuk uit in een visgraat vlecht of een knot.

Simpel kleur verwijderen
Wanneer je er weer genoeg van hebt, bijvoorbeeld voor je gaat slapen kun je de kleuren er simpel uithalen. Je doet dit door je haar goed te borstelen, op die manier krijg je al het krijt pigment er gemakkelijk uit. Je haar kan na zo’n dagje gekleurd haar wel een boost gebruiken, dus was je haar achteraf goed en gebruik een conditioner. Zorg er wel voor dat je alle krijtpigment er echt goed uitgeborsteld hebt voor je onder de douche gaat, anders wordt het dus verf.

Heel veel plezier! We zijn benieuwd naar de resultaten!

Posted by on maart 1 2012. Filed under Beauty, beautytips, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

17 Comments for “Pastelkleurig haar voor een dag”

 1. ow serieus? wist niet eens dat dat kon! Ik ga het eens proberen!

 2. Dus je moet het niet doen als je blond haar hebt, (wat ik heb) Maar op alle foto’s staan wel mensen met blonde haren.. Hmmpff?

 3. Je kunt het wel doen met blond haar, maar dan moet je er geen water bij gebruiken. Dan werkt het als verf en krijg je het niet goed meer uit je haar. Bij donkerder haar moet je wel water, anders zie je de kleuren niet goed.

 4. Waar koop je die pastel krijt eigenlijk? :)

 5. nice dat moet ik ook eens proberen want ik vind nooit wat ik wil en hou vn felle kleuren :d

 6. hey,
  ik wil het heeeeel graag doen maar ik kan nergen pastelkrijt vinden in winkel weet iemand waar je het krijt kunt kopen??

  • heeej, je kan pastelkrijt kopen in de trafic of in de ava daar is het redelijk goedkoop je kan ook naar knutselwinkels gaan daar kost het wel meer x

 7. ik heb tussen bruin en blond in wat moet ik dan doen met of zonder water?

 8. ik wil het ook heel graag maar waar kan ik het halen? ;s

 9. bij de Clairs verkopen ze ook professionele haar krijt in potjes per potje kost €5 en die krijg je ook heel gemakkelijk uit licht blond haar. gwn eruit wassen met shampoo.

 10. Ik heb het wel met water gedaan (heb ook blond haar) maar ik vond het juist een beetje tegenvallen hoe goed je het ziet. Ik heb nu dus haarlak gespoten, en dan daarover gekrijt, dat werkte prima. Krijt kun je gewoon bij de v&d kopen bijv.
  Ik wil eigenlijk vanavond gewoon douche, maar ben bang dat ik dan morgen overnieuw moet beginnen. Heb morgen een feestje en wil dan eigenlijk wel met dip dye haar rondlopen!

 11. Waar kan je dat kopen dan!@??

 12. Bij de Action €2,50 heb je er 24

 13. Ik wil mn haar krullen en dan pastelkrijt in mijn haar doen… Weet iemand wat het beste is… Eerst krullen of eerst “krijten” ??

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021