|

Schmink Piet zonder allergische reactie

Wil je kind zo rond Sinterklaas dolgraag geschminkt worden als  Piet? Wij zochten uit welke glutenvrije, parabeenvrije, airproof schmink er zoal te koop is voor je kinderpiet met een gevoelige huid of eczeem.

Piet zonder eczeem

Sinterklaas komt eraan! En naast alle cadeautjes, pepernoten, snoepgoed en Sinterklaasliedjes betekent dat natuurlijk ook verkleden en schminken!  Dit kan af en toe best wat stressmomentjes veroorzaken als je een kind hebt met een gevoelig huidje of een allergie voor schmink, ,vandaar dat wij voor jou op zoek gingen naar huidvriendelijke pieten schmink!

glutenvrij-parabeenvrij-schmink-allergieGlutenvrije schmink

Er zijn meerdere merken die glutenvrije schmink maken, voorbeelden van dit soort merken zijn Bruynzeel, SES en Superstar en een aantal setjes van Studio Joli zijn glutenvrij. Een ander merk dat erg goed bekend staat is de Goodmark Group. Een nadeel van dit merk is dat het buitenlands is, dus dat het wat langer duurt voordat het product binnen is, en je zelf een Sinterklaas setje bij elkaar moet zoeken.

Pure ongeparfumeerde schmink

Helaas zijn gluten niet het enige waar je allergisch voor kan zijn bij schmink. Een merk dat daar goed op inspeelt is Grimas. Dit merk verkoopt glutenvrije, ongeparfumeerde schmink, en heeft intussen ook een lijn, die Pure heet, waar geen chemische conserveringsmiddelen of halogeen organische verbindingen in zijn verwerkt.

Altijd je huid blijven verzorgen

Naast goede schmink te kopen zijn er natuurlijk meer manieren om zo min mogelijk last te hebben van je schmink allergie. Wat erg belangrijk is, is om altijd zo snel mogelijk de schmink er goed vanaf te halen en om daarna je gezicht in te smeren met de zalf die je hebt tegen je allergie of met een andere goede verzorgende zalf. Wat ook kan helpen is voor het schminken een under make-up base aan te brengen. Dit is een verzorgende, vochtinbren- gende crème die van verschillende merken te koop is, een merk dat mij bijvoorbeeld erg aansprak was Inglot, dat niet alleen parabeen vrij is, en het is ook nog eens niet op dieren getest.

P.S.  Snel iets nodig om  kruidnootjes in de verpakken? Gebruik onze Sint template voor een leuke papertoy.

Posted by on november 14 2012. Filed under Beauty, beautytips, Fashion/Beauty. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

4 Comments for “Schmink Piet zonder allergische reactie”

  1. Ik wil toch een reactie geven op jullie onderzoek, nederland heeft twee bekende merken die van eigen bodem zijn. Superstar en Grimas die zijn beide glutenvrij en makkelijk van het gezicht te verwijderen! (zeer belangrijk).
    PartyXplosion bevat zeer veel pigment en is van een kindergezicht zeer moeilijk te verwijderen. Goodmark kan ik me niet voorstellen dat het erg goed bekend is in Nederland en de setjes van Studio Jolie zijn van het merk Grimas.

  2. @Nicole Sarah noemde toch dezelfde merken als jij? Het is me niet geheel duidelijk wat je met jouw formulering wil zeggen, behalve dat Partyxplosion moeilijker te verwijderen is.

    • Wat ik eigenlijk dus wilde zeggen is dat partyXplosion niet voor de gevoelige kinderhuidjes is bedoeld. Vooral de felle kleuren niet.
      En van Goodmark heb ik nog nooit gehoord maar als ik de verpakking zie is het hetzelfde als PartyXplosion.

  3. Ik gebruik alleen nog maar vegan natuurlijke schmink. Deze schmink is op jojoba-olie basis en bevat geen parfum, chemische kleur- en conserveringsmiddelen. Zeer geschikt voor een gevoelige huid en laat geen waas achter.

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021