|

5 tips voor een awesome leven met astma en allergie

Een hele dag verspeeld door de mist die je astma triggert, je te ziek voelen om te werken door de hooikoorts, maar toch gaan of het gevoel hebben niet toe te komen aan wat je wilt. Wil je meer doen met je leven? Dit zijn mijn tips.

mechelen-astma-allergie

 ♥ Naar de leukste modeshow  ♥ Overnachten in de mooiste hotels

Leef als een topsporter
Rond de tijd van de Tour de France las ik een artikel over een wielrenner. Het kwam erop neer dat slaap en rust belangrijke onderdelen van de training zijn om een topprestatie te leveren. Voor mij is dat net zo.  Als je last hebt van  een longaandoening en allergieën zoals hooikoorts en huisstofmijt kun je vaak vermoeid zijn en zijn de dagelijkse klusjes al een opgave voor je. Juist dan is genoeg rust en slaap erg belangrijk om de rest van de tijd aan geweldige dingen te besteden.

Gewone mensen verspillen, Air- girls sparen
Het klinkt dramatisch om zo snel moe te zijn, zo veel dingen niet te kunnen doen en alles te moeten plannen. En het is soms ook echt moeilijk. Maar hoe langer ik last heb van mijn astma en allergie, hoe beter ik er mee om leer gaan en hoe meer ik door krijg dat veel mensen hun tijd verdoen. Ze hebben alle energie en tijd van de wereld en ze verspillen het, ik heb het nooit begrepen. Ik kan me nog levendig herinneren dat ik in Rotterdam op de kunstacademie zat en als ik vroeg uit was naar Amsterdam ging voor privéles en latin training, Toen ik een avond rond 18.00 uur bij de bushalte stond, bijna weer thuis, kwam ik een klasgenootjes tegen die even op school was blijven hangen en op de markt  had geslenterd. Ze was flabbergasted om te horen dat ik er drie uur reizen en ruim twee uur dansen op had zitten. Toen ik vandaag het artikel van de kerngezonde, ambitieuze Jen las besloot ik mijn tips voor een fijn leven eens op te schrijven.
paris-arnhem
Helemaal bijkomen op de Veluwe   ♥ Dineren bij Georges, in Centre Pompidou

number-1-glitter-gold Ken je grenzen
Ben je echt moe? Ga gewoon slapen, ook al is het 21 uur… Voel je je niet lekker? Neem wat gas terug. Lijkt het of je zaagsel inademt? Ga naar de dokter, je kent je eigen lichaam het best.


number-2-glitter-gold
Gooi je schuldgevoel overboord
Voel je je rot omdat je niet vooruit te branden bent? Vind je het niet leuk voor de ander om een afspraak af te zeggen? Kijk realistisch naar hoe het met je gaat en handel ernaar. En stop met piekeren.

number-3-glitter-gold Geniet
Als je dan toch thuis bent omdat je immunotherapie zo zwaar is of het weer zo mistig, maak het jezelf dan zo gemakkelijk mogelijk. Doe een dutje en nog een, koop een blad, lees alle artikelen van Airmagazine nog eens door, kijk een serie, maar geniet vooral. Op zondag cocoon ik altijd met een hele berg series. Voor mij is dat dè manier om bij te tanken, alle tijd en aandacht voor mijn vriend te hebben en er weer een week tegenaan te kunnen.

number-4-glitter-gold Cut the crap
Als Air-girls ben soms zo veel tijd kwijt aan rusten dat het lijkt of alle leuke dingen aan je voorbij gaan en je alleen maar in je overleef modus zit. Dus; stop met onzin, nu. Bekijk hoeveel uren je aan je werk, gezondheid (van ziekenhuis tot sporten) moet besteden en plan tijd voor je naasten. De rest is echt vrij in te delen! Kijk geen tv programma’s die je niet echt leuk vindt, spreek niet met mensen af die je niet echt interesseren,  steek geen tijd in dingen die niet hoeven of niet belangrijk zijn. Ikzelf ga niet naar verjaardagen omdat ik de kosten niet tegen de baten vind opwegen. Maar dat leg ik in een volgend artikel uit. Trouwens, als je je best- wel- boring- tv uurtjes inruilt voor een paar extra uren slaap ben je de dag erna fitter. En de kans dat je dan meer dingen kunt doen die je echt wilt is dan groter.

number-5-glitter-gold Doe wat je echt wilt
Hier komt het echt leuke. Als je beter naar je lichaam luistert en je tijd niet verdoet zijn er opeens meer mogelijkheden. Bedenk wat je allemaal zou willen doen en ga ervoor! Als ik iets heb geleerd de afgelopen jaren is het wel dat er meer mogelijk is dan je zelf denkt.  Bedenk wat je wilt en doe het met liefde.
Events moeten mij nieuwsgierig maken, mensen moeten zo interessant zijn dat ik ze echt graag wil ontmoeten, een baan moet me geweldig lijken, ik kies met zorg. En ik neem mijn hele Air- uitrusting mee Zo heb ik Cindy Crawford ontmoet in Dusseldorf en een hele tijd met Olcay gepraat over ondernemen. Ik ben een paar dagen in mijn eentje naar Parijs gegaan om van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat de stad te verkennen en mijn vriendinnen Eva en Marie te ontmoeten. Alleen het allerleukste doe ik. Om vervolgens dagen lang uitgeput en gelukzalig op de bank te liggen.

mijnschatje-parijs-airmagazine
 ♥ In sneltreinvaart Parijs ontdekken   ♥ Powervrouw Olcay ontmoeten

Hopelijk heb je iets aan mijn tips gehad. Ik leer ook nog iedere dag, dus als je iets toe te voegen hebt, just do it!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Posted by on november 19 2013. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021