|

5 tips voor minder werkstress en spanning

De week van 3 t/m 6 november is de week van de werkstress. Een goed moment om mijn tips voor een stressvrijer leven met je te delen. Vertelde ik je gisteren al mijn 5 manieren om simpel te ontspannen, vandaag leg ik je 5 methodes uit die iets meer tijd kosten of waarvoor je eerst een afspraak moet maken.

Acupunctuur

Zelfs wanneer mijn Xolair injecties, Ventolin en Prednison kuur mijn lichaam compleet in de war sturen word ik binnen 15 minuten rustig van een acupunctuur behandeling. Mijn pijnlijke spieren ontspannen, mijn rug wordt losser en tijdens het hooikoortsseizoen zorgt het ook nog eens voor instant minder slijm.

Staand mediteren

Heel lang geleden, tijdens een van mijn danslessen heb ik via Julie kennisgemaakt met de bodyscan. Dat was lang voordat mindfullness hip werd, eind jaren negentig. Je kunt deze oefening liggend of zittend doen, maar ik ga altijd staan, anders val ik binnen twee minuten in slaap

Shiatsu massage

Een paar weken terug was mijn lichaam zo hyper vanwege mijn medicatie dat ik niet wist wat ik moest doen om het rustig te krijgen. Ik nam een Shiatsu massage van 10 minuten bij Shiatsu Sotai en ben de hele middag en avond zo zen geweest dat ik heel stil op mijn bank naar buiten heb zitten kijken. Wat was ik blij met die rust!

mok-yogi-tea-veraf-klYoga

Sinds een maand doe ik aan Vinyassa Flow en Zhineng Qigong. Ik begon eraan omdat ik meer wilde bewegen, maar ik merk dat een yogales per week al zorgt dat ik me rustiger voel in mijn hoofd. Mijn stramme spieren, die na elke benauwde dag nog strakker trekken, zijn ook al een stuk soepeler geworden.

Ken je valkuilen

Deze is preventief! Ontspannen en relaxed word en blijf je vooral door niet teveel hooi op je vork te nemen, je grenzen te kennen en vaak genoeg nee te zeggen. Weiger dingen die je niet leuk genoeg vindt of die niet echt moeten, prop niet teveel activiteiten in een week ( ook al zijn ze nog zo leuk!) en zorg dat je de rust krijgt die je lichaam nodig heeft.
5 tips voor een awesome leven met astma en allergie

Verjaardagen, astma en allergie

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 4 2014. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid