|

Allergievrij picknicken

We heben de lekkerste lunchideetjes voor je op een rijtje gezet. Om in je picknickmandje mee te nemen naar het Vroesenpark, Vondelpark of het strand.

♥Lees ook: De tien hipste koeltassen

Sandwiches

Het meest voor de hand liggende om mee te nemen op een picknick, zijn natuurlijk broodjes. Ondanks dat dit al een beetje in het basispakket zit, kan je hier natuurlijk wel iets leuks van maken! Zo kan je verschillende soorten sandwiches maken, die allemaal uitbundig van beleg zijn voorzien. Een leuk airproof voorbeeld hiervan is deze lactosevrije rosbiefsandwich.

picnic-vinatge

Zelfgemaakte Cake

Om je lunch een feestelijk tintje mee te geven, is het erg leuk om er een plakje cake aan toe te voegen. Er zijn al verschillende recepten voor allergieproof cakes voorbij gekomen op Airmagazine, maar dit is er ook zeker eentje die je een keertje kan proberen, met gluten en lactosevrije banaan-bosbessencakejes!

Smoothies

Als je wel liever op de gezonde toer wilt gaan bij je maaltijd, kan het ook een echte aanrader zijn om van te voren een sapje te maken en mee te nemen. Hierbij verschilt het natuurlijk per persoon wat er wel en niet aan fruit gebruikt kan worden, maar deze banaan-sinaasappel smoothie is toch wel een van onze persoonlijke favorieten.

mason-jar-saladMaaltijdsalade

Naast een smoothie kan het ook wel heel lekker en gezond zijn om een maaltijdsalade mee te nemen. Helemaal voor mensen met een glutenintolerantie is dit een grote aanrader. Dit is een recept zonder gluten, lactose, soja of ei, dat wij zeker een aanraden om een keer op een zonnige dag mee naar buiten te nemen. Bewaar je potten of koop zo’n hippe weckpot om je salade in mee te nemen.

Kaasstengels en koffiebroodjes

Naast de normale broodjes kan je ook een beetje fancy uitpakken, door bijvoorbeeld een lekker koffiebroodje in je mandje te stoppen. Bij de meeste zoete broodjes uit de winkel moet je heel erg op je allergievoorschriften letten, maar deze glutenvrije kaasstengels kan je ook zeker zelf een keer proberen te maken.

picknick-flesjes

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Posted by on mei 18 2014. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021