|

Allergisch en toch een Catharinaparkiet als huisdier

Meer dan de helft van de Nederlandse huishoudens heeft een huisdier. Als je allergisch bent is de keuze uit soorten huisdieren wat beperkter. Vandaag praten we met onze air-girl Femke over haar twee parkieten.

10402591_10154217172830433_5265202536054904091_n Allergiëen, maar geen last van dit huisdier

Ik ben Femke, 32 jaar, en werk als online specialist bij Presenter. En natuurlijk schrijf ik voor Airmagazine! Ik heb een aantal hele onhandige voedsel allergieën (O.a. tarwe en soja en een lactose- intolerantie), ik heb allergische astma en kan heel slecht tegen stof, pollen, spuitdeo en rook van open haarden. Ik heb twee Catharina-parkieten en die heten Tommy en Tukkie (TomTom en TukTuk).

Wat is een goede omgeving voor een vogel als huisdier

Alle vogelsoorten kun je het beste houden in een ruime kooi. De grootte van de kooi hangt af van de vogelsoort. Ook is het handig om op de spijlrichting te letten, zet vogels die naast van vliegen ook van klimmen houden in een kooi met horizontale spijlen. Voor kanaries en zebravinkjes maakt het niet zoveel uit.

parkiet-allergie-airmagazine-airDit eten parkieten

Ik geef mijn Catharina’s grof parkietenzaad, wat op zich ook niet helemaal geschikt is. Ze zouden eerder speciale vogelbrokjes moeten eten, maar dat weigeren ze. Parkietenzaad is namelijk vooral erg lekker, maar als ze niet gevarieerd genoeg eten dan krijgen ze vitaminegebrek. Daarnaast krijgen ze bijna elke dag een stukje fruit of een plakje komkommer. En als ze de kans krijgen eten ze van ons bord mee: heel vreemd, maar vooral het eiwit van een gekookt eitje gaat er goed in.

Met deze verzorging heb je minder last van je astma

Ik verschoon een keer per twee weken de vogelkooi, dat moet ook wel in verband met stof. Ik gebruik beukensnippers in plaats van vogelzand. Dit is beter voor mijn astma en de vogels vinden het leuk om erin te scharrelen. Daarnaast laat ik ze dus zo vaak mogelijk los vliegen, badderen ze onder de kraan of gaan ze mee onder de douche.

Is een parkiet huisdier geschikt voor mensen met een allergie?

Als je geen last hebt van een veren allergie hebt zeker! Ik ben zelf allergisch voor alles met haar, maar ook voor de huidschilfers van naakte katten. Gelukkig heb ik geen last van veren, maar ik ken ook mensen die dat wel zijn…

Lees ook:
Sanne Kraaykamp over haar Spynxen
Geschikte katten als je allergisch bent
Allergisch? Neem een parkiet als huisdier
Geschikte honden als je allergisch bent

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je deze gebruikt help je mee alle informatie over astma en allergie online te houden en steun je Airmagazine

Posted by on september 22 2014. Filed under Featured, Infotainment, Media/Infotainment, Nader onderzocht. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021