|

Chemicaliën zijn niet voor de poes: katoenen maandverband

Wist je dat tampons en maandverband chemicaliën bevatten? En dat ‘normaal’ maandverband bijna volledig synthetisch is? Je zou kunnen denken: nou en? Maar zowel chemicaliën als synthetische stoffen (en ook nodeloze toevoegingen als parfum) zorgen ervoor dat het flink kan broeien tussen je benen en dat zorgt weer voor irritatie en schimmelinfecties…

Normaal over ongesteld zijn praten

Persoonlijk ervaar ik dat het gelukkig steeds minder taboe wordt om over je menstruatie cyclus te praten. Als het goed is wordt ook meer dan 50% van de wereldbevolking maandelijks ongesteld. En dus moeten het er maar gewoon eens over hebben. Ongesteld zijn en maandverband/tampons.

Gevoelige huid

Je vaginale huid is de meest gevoelige huid van je lichaam. En die moet je wel goed verzorgen. En ja, iedereen heeft wel eens last van irritatie en vaginale schimmels, maar je kunt het voorkomen. Draag bijvoorbeeld zoveel mogelijk katoenen ondergoed, en bij strings is het zo ontzettend belangrijk dat ze niet te klein zijn of te strak zitten. Maar bovenal: verzorg je huid met extra liefde tijdens je menstruatie.

yoni-sanature-airmagazine-eczeem

Katoenen maandverband zonder toevoegingen

Het klinkt alsof je terug gaat naar de stenen tijdperk als het hebt over katoenen maandverband en tampons. En ja, je kunt natuurlijk ook gebruik maken van wasbare inlegkruisjes en maandverband, maar ik zie mezelf echt niet een teil vol bebloede lapjes wassen of in de wasmachine gooien. Gelukkig zijn er alternatieven, en ook nog eens gewoon bij de Etos of online verkrijgbaar. Yoni en Sanature.

Lees ook: Ongesteld zonder allergische reactie

Yoni en Sanature

Beide merken hebben katoenen maandverband ontwikkeld. Beide zijn zonder chemicaliën en gekke toevoegingen als parfum. Sanature adverteert wel met het feit dat zij goed gekeurd zijn als medisch hulpmiddel tegen huidirritatie. Yoni maandverband kost per 10 stuks 3,99. Sanature kost per 10 stuks 4,49. Wel behoorlijk wat duurder dan gemiddeld, maar dat verdient je vagina toch ook?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Wanneer je deze gebruikt steun je Airmagazine.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on augustus 2 2016. Filed under Featured, Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...