|

De 5 leukste bezienswaardigheden in Valencia

Voor een fijne stedentrip in het najaar ga je naar Valencia. Het is er nog lekker warm en de combinatie van cultuur, natuur en winkels is perfect. Bekijk ook mijn photodiary over Valencia.

De Mercado de Colon

Deze markthal is een heel mooi art nouveau exemplaar, vol leuke ontbijttentjes waar ze o.a. het populaire horchada verkopen, dat is een soort amandelmelk. De hal ligt in de duurdere wijk Eixample.
marcado-colon-valencia

flowers-mercado-colon

Ciudad de las Artes y las Ciencias

Dit deel van de Turia, het 7 km lange park dat dwars door Valencia loopt, ziet er heel sci fi uit. Ook al ga je het wetenschapsmuseum dat er huist  niet in en kijk je alleen in de hal, het is zo bijzonder!

ciencias-water

ciencias-park

Basílica de la Virgen de los Desamparado

Een mooie kerk die uit een heleboel losse ruimtes bestaat en bomvol zit met biddende mensen, heel bijzonder.

Museo Nacional de Cerámica y Artes Suntuarias

Het keramiek museum vind je in een geweldig kasteel midden in het centrum van Valencia. De rococo ruimtes, balzaal en prachtig ingerichte kamers zijn echt het bezoeken waard. en, zzterdag en zondagmiddag is de  entree gratis!

Dinsdag tm zaterdag 10- 14 / 16-20
zondag en feestdagen 10- 14
Entree: € 2.40
Gratis onder de 18, 65+
ceramico-valencia-kl

Sh Valencia Palace dakterras

Als Valencia je te warm is en je hebt zin in heerlijk eten of een huge kan sangria is dit de perfecte plek voor je. Het hotel is sowieso een aanrader!
Paseo de la Alameda, 32, 46023 València

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 9 2014. Filed under Featured, travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid