|

De vetplant trend in 2014

Het is officieel: de vetplant is terug! Overal, op iedere koffietafel, op ieder dressoir, op iedere eettafel zie je ze opeens en masse weer verschijnen. Ze zijn makkelijk te onderhouden, goedkoop en geschikt als je hooikoorts hebt.Vetplantjes zijn weer helemaal trendy, maar niet zoals je gewend bent bij je oma…

planten- hooikoorts-vriendelijk

Van bejaardenfavoriet naar hipster

Ik ken de vetplant met name van bij mijn oma thuis; een makkelijke plant die niet al teveel water en verzorging nodig heeft; ideaal voor in het huis van oudjes. Maar steeds meer zie je dat de vetplant zijn rentree doet, dit keer bij jongeren en hippe dertigers.

Geen groene vingers nodig

Zover als kamerplanten gaan, zijn er haast geen makkelijkere te onderhouden dan een vetplant. Ze kunnen tegen droge lucht, slecht of weinig potgrond, in de volle zon, of in de schaduw en ze zijn niet moeilijk kwam bewatering. Het enige waar ze niet goed tegen kunnen is teveel water. Wordt je vetplant te groot? Dan kweek je zelf simpelweg een nieuwe: steek wat afgebroken blaadjes in de aarde en ze zullen uitgroeien tot nieuwe plantjes.

vetplanten-trend-allergieAlles behalve een plantenpot

Vetplanten zijn inderdaad makkelijk, en ze hebben inderdaad niet veel water nodig. En als grote voordeel voor ons Airgirls en –boys is dat vetplanten geen pollen afgeven. Doordat de succulent (ja,ja, een duur woord voor vetplant) zo gemakkelijk gedijt, is deze groenmaker op vele verschillende manieren in te zetten in je interieur. Maak hele binnentuinen met heel veel verschillende soorten door elkaar, of zet een statementpiece midden op tafel. Airmagazine heeft de tofste voorbeelden voor je op een rijtje gezet.

hooikoortsvriendelijke-planten-huis

hooikoortsvriendelijke-planten-huis

hooikoortsvriendelijke-planten

hooikoortsvriendelijke-planten-huis

hooikoortsvriendelijke-planten-huis
airmagazine-bijzondere-potten

Bekijk onze Pinterest pagina voor de bronnen en meer leuke voorbeelden.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on november 22 2013. Filed under Featured, indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021