|

Een dag met cf

Dat CF wel wat meer is dan af en toe een ziekenhuis bezoekje had ik al verteld in mijn vorige artikelen over wat CF is. Maar wat het nou precies inhoudt op een dag, mijn medicijngebruik en wat er allemaal wél mogelijk blijft met taaislijmziekte: dat laat ik je nu zien, en wel helemaal in Frankrijk, tijdens mijn vakantie.

Om te beginnen moet ik ’s ochtends sprayen met 0,9% zoutwater en salbutamol.

Nadat ik heb gesprayed zit het slijm in mijn longen wat losser, dus is het het ideale moment om mijn fysio oefeningen te doen. Hierbij gebruik ik een flutter.

Nu is het eindelijk tijd voor een ontbijt, en ja, in Frankrijk hoort dan toch echt camembert op brood.

Bij het ontbijt moet ik wel een aantal pillen slikken.

Als we allemaal klaar zijn met ontbijten en ingepakt hebben gaan we richting Arcachon, we gaan vandaag de Dune du Pilat beklimmen. Dat is de hoogste duin van Europa (meer dan 100 meter hoog) met een onwijs mooi uitzicht over zee. Vanaf het topje zou je dan ook regelrecht de zee in kunnen rennen.

Nadat we de duin hebben beklommen gaan we richting het strand, het plage du Petit Nice.

Hier testen we onze nieuwe parasol uit.

Op het strand hebben we een lunch. Ik heb niet mijn complete pillendoosje meegenomen, maar wel mijn creonschuifje. Hier zitten de pillen in die ik specifiek moet innemen als ik wat eet.

Natuurlijk gaan we ook nog even de zee in, maar niet heel ver want de golven zijn extreem hoog vandaag.

’s Avonds gaan we weer terug naar het huisje en eten we gezellig buiten in de avondzon.

Natuurlijk moet ik hier ook weer de nodige pillen bij innemen, en omdat ik ’s middags niet mijn pillendoosje mee had naar het strand neem ik ook mijn middagpillen in.

 

Na het avondeten gaan we naar la Teste de Buch, daar zijn nu ’s avonds allemaal feesten. Er zijn grote tenten waar je iets kan eten, er is een avondmarkt en er staat een kermis.En tja, omdat de streek bekend staat om alle oesterbanken zullen we er zelf ook maar eens aan moeten geloven…

Eenmaal thuis gekomen moet ik nog een keer sprayen voordat ik ga slapen. En natuurlijk doe ik ook weer mijn fysio oefeningen.

En dan is toch echt het moment aangebroken om lekker mijn bed in te duiken.

Binnenkort vertel ik je meer over mijn CF en over hoe jij onderzoek naar CF kan steunen.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on augustus 23 2012. Filed under Featured, Real life, Real life/Future. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021