|

Eetdagboek Fieke; het advies

Advies van diëtiste Gaby Herwijer over je eetpatroon dat je een hele week in je fooddiary bijhield. Vandaag geeft onze voedingsdeskundige haar visie op het het voedseldagboek van Fieke, 22, PR & Marketing consultant.

Dag één en twee van het fooddiary kun je teruglezen.
Woensdag t/m zondag kun je ook naslaan.

Fieke heeft veel last van darmklachten gehad en merkt dat het beter gaat sinds ze haar best doet om zo gezond mogelijk te eten. Dit is terug te zien in haar voedingspatroon. De producten die Fieke eet, zijn voor het grote deel zeker gezond. Daarnaast zou Fieke wel wat willen aankomen, maar niet op haar buik en wel op haar billen/benen. Helaas kan je dit niet zomaar met voeding bepalen.
foddiary-airmagazineBeyoncé billen door vette vis.
Mijn tip hiervoor is om vaker te kiezen voor producten met gezonde vetten, zoals noten (ongezout en ongebrand), avocado en vette vis. Hierdoor kun je snel veel calorieën binnen krijgen, zonder dat het ongezond is. Daarnaast zou ik je dan aanraden om 2 minuten van je dag te besteden aan verschillende soorten buikspieroefeningen.

Te veel fruit kan ook
De maaltijden die Fieke neemt, zouden wat meer verspreid mogen worden over de dag. Nu heeft ze 3 écht grote maaltijden en haar 3 tussendoortjes zijn meestal erg klein tot niets qua eten. Daarnaast bevatten het ontbijt en soms ook de lunch erg veel fruit, wat veel snelle suikers zijn (koolhydraten). Fruit is dan wel gezond, maar de suikers zorgen wel voor een stijging van de bloedsuikerspiegel, zeker als je meerdere stukken fruit tegelijkertijd neemt. Daarna wordt er een klein tot geen tussendoortje gegeten, waardoor de bloedsuikerspiegel weer heel erg daalt – tot aan de lunch; dan krijgt hij juist weer een flinke stijging.food-diary-airmagazine Om je bloedsuikerspiegel niet zoveel te laten schommelen is het verstandig om de inname aan fruit beter te verdelen over de dag van ’s ochtends tot ‘s avonds (maar het zou ook wel ietsje minder mogen) en extra tussendoortjes te gaan nemen. Kijk ook even naar mijn artikel met  tussendoortjes tips  Daarnaast las ik regelmatig dat je bij het ontbijt een halve shake nam; de andere helft kan je bijvoorbeeld als tussendoortje gebruiken! Overigens, kunnen de vele fruitsuikers je darmen ook (negatief) prikkelen waardoor je kramp kan krijgen.

Water bij de wijn
En als ik dan nog één tip mag geven; soms drinkt Fieke iets te veel alcohol op een dag. Voor een vrouw wordt aangeraden om maximaal 1 glas per dag te drinken en het geldt helaas niet zo dat als je 3 dagen geen alcohol hebt gedronken, je de volgende dag 4 glazen mag. Twee tips om bij gezellige etentjes minder alcohol te drinken; wijn afwisselen met een glas water en/of halve glazen wijn inschenken, zodat je toch vaker kan inschenken (tsja… je houdt je zelf voor de gek… maar ach).

Beeld; Fieke

Posted by on september 14 2013. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021
GezondheidGezondheid