|

EU legt e-sigaret aan banden

De Europese Unie gaat de e-sigaret aan banden leggen. De sigaret zonder tabak, maar met kankerwekkende stoffen gaat onder de regels voor medicijnen of tabaksproducten vallen.

E-sigaret slecht voor gezondheid
Het parlement ziet de elektronische sigaret, zonder tabak maar met nicotine, als hulpmiddel voor verslaafde rokers. Naar schatting sterven jaarlijks 700.000 personen in de EU aan de gevolgen van roken. De EU is bang dat de sigaret, die vaak in populaire jongeren smaakjes als kersen en pina colada wordt gemaakt jongeren juist aanzet om te gaan roken. Gezond is de e-sigaret niet, sommige stoffen in de e-sigaret zoals propyleenglycol en glycerol, kunnen irritatie aan de luchtwegen veroorzaken en andere zoals nitrosamines en formaldehyde zijn zelfs kankerverwekkend, zo bleek uit een onderzoek naar de e-sigaret  van de RIVM .
airmagazine-astma-copd-roken
Nieuwe afspraken omtrent roken
Onderhandelaars van het Europees Parlement en de EU-lidstaten hebben  vandaag een principeakkoord bereikt in de strijd tegen het roken. Met deze strengere regels wil de EU vooral voor jongeren tabaksproducten onaantrekkelijk maken.
De e- sigaret wordt aan banden gelegd, hij  valt binnenkort onder de regels voor medicijnen of tabak.
De waarschuwingen over de schadelijke gevolgen van het roken die je op ieder pakje vindt  worden groter. Ze zijn nu 30 en 40 procent van de voor- en achterkant, dat wordt 65 procent.
Verpakkingen met minder dan 20 sigaretten worden verboden.
Menthol in sigaretten wordt verboden.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on december 18 2013. Filed under Featured, Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021