Glutenvrij brownies recept voor Pasen
Mag je geen gluten of geen (koe)melk? En heb je toch zin in iets lekkers voor bijvoorbeeld de paasbrunch? Bak dan eens deze glutenvrije, lactosevrije en sojavrije brownies voor Pasen. Chewy, chocolatey en crunchy! Perfect voor je chocofix.
Ingrediënten
♥ 100 gram glutenvrij meel (bijvoorbeeld van Schӓr)
♥ 25 gram ongezoete cacaopoeder
♥ 1 zakje vanillesuiker
♥ 1 theelepel bakpoeder
♥ snuf zout
♥ 2 grote eieren
♥ 100 gram kokosolie
♥ 175 gram bruine suiker
Bereidingswijze
♥ Verwarm de oven voor op 175 graden.
♥ Zeef de bloem en cacao in een kom. Doe vanillesuiker, bakpoeder, zout erbij en goed door elkaar mengen met een garde.
♥ Pak een andere kom en doe daar de eieren, boter en suiker in.
♥ Klop dit met een mixer tot het romige massa.
♥ Voeg de natte ingrediënten (botermengsel) bij de droge ingrediënten (bloemmengsel) en klop dit met de mixer tot een glad beslag.
♥ Vet de bakvorm in en verdeel beslag over de vorm. Let op: gebruik een niet al te grote bakvorm. De brownies zullen wel iets rijzen, maar niet heel erg in omvang toenemen.
♥ Plaats de bakvorm in het midden van de oven.
♥ Bak de brownies af in 22 (voor extra chewy) – 30 minuten (voor wat drogere brownies).
♥ Laat de brownies afkoelen in de vorm en snij ze vervolgens.
♥ Geniet van je paasbrunch!
Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!