|

Glutenvrije en lactosevrije perencrumble

recepten-glutenvrij-koemelkvrij-voedselallergie

Een zoete traktatie zonder gluten en lactose vinden is lastig, daar weten Air- girls als Tamara en Graziella alles van. Om te voorkomen dat je op je eigen verjaardagsfeestje of lanceringsparty aan de druiven zit vandaag een recept voor een Airproof crumble.

Simpele traktatie: crumble zonder gluten en lactose

Met een voedselallergie of –intolerantie zijn verjaardagen, feestjes en etentjes best irritant. Want je wilt niet lastig zijn, maar je wilt ook niet altijd buitengesloten worden. Hoe vaak ik wel niet kwijlend bij trakterende collega’s heb gestaan en eeuwig het antwoord moeten geven: “Nee, sorry, dat mag ik allemaal niet. “Nu is er godzijdank iets als Nalcrom , zodat je af en toe best kunt smokkelen, maar altijd medicijnen gebruiken is natuurlijk ook niet goed.

Lactosevrije verjaardag

Nu heb ik een glutenvrij en lactosevrij crumblerecept dat supermakkelijk en superlekker is. Daarnaast is het recept ook heel makkelijk aan te passen met het fruit wat je zelf mag. Geschikt als gebak voor een verjaardag, als toetje of gewoon heerlijk tussendoor als je ontzettend veel zin in wat slechts en lekkers hebt.

Glutenvrije en lactosevrije perencrumble

Ingrediënten

450 gram peren in partjes gesneden (ook te vervangen voor kleine stukjes rabarber of vervang 150 gram voor frambozen)
50 gram bruine suiker
1 theelepel kaneel (makkelijk weg te laten als je hier allergisch voor bent)
200 gram roomboter van de Aldi of Lidl, deze is lactosevrij (of vervang deze voor evenveel gram gestolde kokosolie, te koop bij de toko)
150 gram rietsuiker
300 gram gezeefde glutenvrije bloem (te koop in de supermarkt of bij de biologische winkel)

Bereidingswijze

♥ Verwarm de oven voor op 180 graden.
♥ Meng de bloem met de rietsuiker in een grote kom.
♥ Werk de boter erdoor met je handen of een mixer met deeghaken tot je kruimels deeg hebt.
♥ Vet een ovenschotel in met boter of olie.
♥ Vul met het fruit en besprenkel met de bruine suiker.
♥ Dek af met alle kruimels deeg.
♥ Bak 40-45 minuten in de oven of tot het deeg een bruin tintje krijgt.

Lekker of koud te eten met een krokant korstje of warm vlak voor het serveren op in de oven voor wat zachter deeg.

Tip: gebruik kleine ovenschaaltjes voor een makkelijk te serveren toetje.

Ben je op zoek naar een bepaald recept? Stuur je wens naar food@airmagazine.nl en vermeld waar  je allergisch of overgevoelig voor bent

Bewaren

Aanbevolen artikelen:

Posted by on september 5 2012. Filed under Featured, Food, Recepten. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...