|

Goedkoop en gezond seizoensgericht eten in de lente

Gwyneth Paltrow en half Hollywood zweren bij kale, ofwel boerenkool, liefst in smoothie vorm. Verstandig, want kool is net als spinazie en asperge de groente van dit seizoen.  Je kunt veel milieubewuster, gezonder en goedkoper eten wanneer je je voeding aanpast aan het seizoen.

gember-spinazie-smoothieSeizoensgericht eten in de lente

Als je graag geld wilt besparen en  gevarieerder wilt eten eet je wat er op dit moment groeit. Simpel.  Kies in de lente voor de volgende soorten groente, fruit en vis:

Groente
Aardappel, Andijvie, Asperge, Bloemkool, Boerenkool, Doperwten, Groene selderij, Knolselderij, Koolrabi, Kropsla, Paddestoel, Paksoi, Pastinaak, Peultjes, Pompoen, Prei, Raap, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Rode kool, Schorseneren, Spinazie, Spitskool, Spruitjes, Ui, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortel.

Fruit
Appel, Peer, Rabarber, Rode bessen, Sinaasappel.

Vis
Ansjovis, Haring, Karper, Makreel, Schol, Snoekbaars, Tilapia, Zalm, Zeepaling.

Uitprinten, ophangen en variëren!

Print dit lijstje uit, hang hem op in je keuken en meer inspiratie heb je niet nodig voor het (avond) eten. Probeer ook eens zogenaamde ‘vergeten groente’ zoals pastinaak, raap en schorseneren. Ontzettend voedzaam en lekker!

rabarber-taart-airmagazine-allergie

Beeld: Foodandcookblogs, Loveandoliveoil

Wil je meer weten over astma, allergie en wonen? Schrijf je dan nu in voor de speciale snellerschoon nieuwsbrief met veel handige tips en informatie.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on april 10 2014. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel