Goedkoop en gezond seizoensgericht eten in de lente
Gwyneth Paltrow en half Hollywood zweren bij kale, ofwel boerenkool, liefst in smoothie vorm. Verstandig, want kool is net als spinazie en asperge de groente van dit seizoen. Je kunt veel milieubewuster, gezonder en goedkoper eten wanneer je je voeding aanpast aan het seizoen.
Seizoensgericht eten in de lente
Als je graag geld wilt besparen en gevarieerder wilt eten eet je wat er op dit moment groeit. Simpel. Kies in de lente voor de volgende soorten groente, fruit en vis:
Groente
Aardappel, Andijvie, Asperge, Bloemkool, Boerenkool, Doperwten, Groene selderij, Knolselderij, Koolrabi, Kropsla, Paddestoel, Paksoi, Pastinaak, Peultjes, Pompoen, Prei, Raap, Raapstelen, Radijs, Rode biet, Rode kool, Schorseneren, Spinazie, Spitskool, Spruitjes, Ui, Veldsla, Witlof, Witte kool, Wortel.
Fruit
Appel, Peer, Rabarber, Rode bessen, Sinaasappel.
Vis
Ansjovis, Haring, Karper, Makreel, Schol, Snoekbaars, Tilapia, Zalm, Zeepaling.
Uitprinten, ophangen en variëren!
Print dit lijstje uit, hang hem op in je keuken en meer inspiratie heb je niet nodig voor het (avond) eten. Probeer ook eens zogenaamde ‘vergeten groente’ zoals pastinaak, raap en schorseneren. Ontzettend voedzaam en lekker!
Beeld: Foodandcookblogs, Loveandoliveoil
Wil je meer weten over astma, allergie en wonen? Schrijf je dan nu in voor de speciale snellerschoon nieuwsbrief met veel handige tips en informatie.