|

Gosh Frosted Nail Laquer review en swatches

Bij de naam ‘frosting’ denk ik aan de topping op een cupcake. Gosh geeft er echter een geheel nieuwe gedachte bij. De meeste mensen zijn ondertussen wel bekend met bijvoorbeeld het Liquid sand-effect van de nagellak van OPI. Dit soort lakjes eindigen met een grof en korrelig glitter effect.

Gosh Frosted swatches

Gosh komt nu met een wat lievere uitvoering dan wat ik verder al heb gezien van deze lakjes. Voornamelijk zachte kleurtjes en vol met glitters. Alvast een waarschuwing voor als je deze mooie lakjes weer van je nagels af haalt, de glitters zitten overal. Even je handen goed wassen en zachtjes schrobben kan geen kwaad om echt van de glitters af te zijn. Maargoed, de swatches!

AM-Gosh-05FrostedRose01AM-Gosh-05FrostedRose03

Gosh Frosted Rose Nail Lacquer

Frosted rose is de donkerste kleur van de 5 kleuren die Gosh heeft uitgegeven. En ik denk eigenlijk dat dit het lakje is waarbij de glitters nog het meest duidelijk naar voren komen. De zilveren glitters shinen van je nagels af. En wat ik zo leuk vind aan de doppen van deze lakjes, zelfs daar lijk ik een beetje structuur in te voelen.
Wat er ook goed is aangegeven is dat, ondanks de glitters, de lak toch mat eindigt. Maar ik ben ook nog weinig sand effect lakjes tegen gekomen die echt glanzend finishen. Frosted rose dekt al voldoende met twee laagjes en ook al is de structuur vrij grof, het lakken gaat erg prettig. Alles is netjes verdeeld over de nagel en zonder moeilijk te doen.

AM-Gosh-07FrostedSoftCoral01
AM-Gosh-07FrostedSoftCoral03

Gosh Frosted Soft Coral Nail Lacquer

Soft coral zit een beetje tussen roze en oranje in qua kleur. Maar is niet zo rood als ik van koraal gewend ben. De naam is dus perfect, een zachte koraal kleur. Ook in dit lakje zitten glitters, enkel niet zilver zoals bij Frosted rose. Nu zitten er meer parelmoer achtige glitters in. Het wisselt hoe je er naar kijkt, welke kleur de glitters hebben. Met matte kleuren moet je rekening houden dat hij iets langzamer droogt dan crème lakjes. En omdat dit zo grof is moet je nog wat beter opletten. Met maar twee laagjes dekt dit al netjes en droogt toch wel sneller dan ik had verwacht.

Dit lakje eindigt ook weer mat en met een goede grove korrel. Ik vond de kleur alleen lastig bij mijn huidskleur staan. Misschien ben ik er te witjes voor? Van de zomer nog eens proberen als ik een klein beetje bruin ben van de zon. Waar ik wel op moet letten bij het lakken met sand effect lakjes, is het uiteinde van mijn nagels. Al snel is dit grof en kan dan ‘scherp’ aanvoelen doordat het niet glad finished. Tik daarom zachtjes met het topje van een vinger van de andere hand tegen de rand van de net gelakt nagel. Dan houd je de korrel netjes op de nagel en niet voorbij het randje.

AM-Gosh-09FrostedSoftGreen-01
AM-Gosh-09FrostedSoftGreen-03

Gosh Frosted Soft Green Nail Lacquer

Als laatste frosted lakje om te laten zien heb ik Soft green. Nu moet ik eerlijk zijn, ik ben weg van groen! Ik weet niet of het komt doordat mijn ogen groen zijn, maar groen staat mij goed. (en toch zit er meer rood en roze in mijn collectie) En dit is een hele lieve licht groene kleur. Ook hier zitten weer parelmoer achtige glitters in. Met twee laagjes is hij netjes dekkend. De finish is ook weer mooi mat.
Vooral bij deze groen heb ik, ondanks dat de finish mat is, wel het idee dat er een soort parelmoer glans in zit. Zien jullie dit ook? Hij lakt verder erg fijn en netjes, geen gedoe met de korrels op hun plaats houden. Gaat perfect!
Naast al deze swatches heb ik voor jullie ook nog twee nail-arts gemaakt die ik jullie volgende week laat zien.

Beeld  en tekst: Merel Verspuij voor Airmagazine

Aanbevolen artikelen:

Posted by on maart 16 2014. Filed under Beauty, beautynews, Fashion/Beauty, Featured. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Cadeauwinkel

Recently Commented

  • J v Leeuwen: Ik heb Angio Oedeem en sinds januari 2017 krijg ik Xoliar sinds die tijd geen...
  • poel: hallo, bij mij is astma geconstateerd sinds dit jaar, in december 2016 kreeg ik last van...
  • YuSt: Ik heb wel wat geprobeerd ooit in de woonkamer, echter ik werd het snel moe, wellicht de...
  • YuSt: Klinkt goed, mijn rijpere huid heeft ook vaak vlekjes en irritaties. En ja dan is het vaak...
  • Femke: Ik lees nu pas je reactie Sonja, en heel herkenbaar! Ik had ook een behoorlijke...
  • YuSt: Erg leuk! Ik ga ook een krans maken!
  • Sonja van de Sande: Ik lees het en zit gewoon te huilen, zo bang ben ik. Terwijl ik vroeger elke...