|

Hardlopen de sport van 2013

Als je een instagram account hebt is het je waarschijnlijk al opgevallen.  Steeds meer vrouwen lopen hard.  De één na de andere girl  heeft afgelopen jaar weleens gemeld een rondje te gaan rennen en  post maanden later foto’s waar  ze trots met haar roze schoentjes uit staat te puffen van een halve marathon of de colorrun tot de dam tot damloop

colorrun-astma

Back to nature, back to basics

Waren steppen, fitness en Zumba jarenlang de sporten voor vrouwen die iets aan hun conditie en figuur wilden doen, dit jaar lijken er steeds meer sporten buiten plaats te vinden. De opkomst van events als  Mudmasters en urbanathlons en trainingsvormen als crossfit en bootcamp passen helemaal in deze trend.  Lekker puur buiten in de regen zandhappen  en daarna aan je Paleo lunch, het is een lifestyle die steeds meer mensen aanspreekt. En ben je niet zo’n bikkel dan zijn gezellige events als de Color Run ook momenten waardoor je zin krijgt om hard te lopen.

blelis-sisters-hardlopen

Voordelen van hardlopen

De parken en straten zijn vroeg in de ochtend en rond etenstijd tegenwoordig behoorlijk druk  vanwege de rondrennende dames en heren.  Logisch, want hardlopen is behalve een fijne afwisseling na  een hele dag binnen werken ook hartstikke goed voor je. Je kunt het alleen doen om je hoofd leeg te maken of met vriendinnen. Er zijn handige trainingsapps en podcasts te downloaden om je gemotiveerd te houden. Daarnaast is het betaalbaar. Je koopt een hippe trainingsbroek, fluo sneakers en je kunt weer een tijd vooruit. Koop ze simpelweg online bij bijv.  www.campz.nl of misschien heb je nog wel fijne schoenen staan om mee te beginnen.

greatbodyskin-rent-heartHardlopen en astma

Femke schreef het al eerder, sporten is juist als je astma hebt super belangrijk.  Je conditie verbetert erdoor, wat als gevolg heeft dat je astmaklachten minder worden. Je gaat je lichaam meer vertrouwen, leert je grenzen goed kennen en krijgt meer zelfvertrouwen.  Zorg er wel voor dat je niet gaat hardlopen als er veel smog in de lucht is of het erg koud is. Meer handige tips vind je in ons eerdere artikel over Astma en hardlopen.

Op zoek naar inspiratie? Volg Air-girls  @raff1ka en @Rosementink op of kijk eens op de instagram van @desbz of @greatbodyskin.

greatbodyskin-food-fitBeeld: @brannndi, @desbz,@raff1ka, @greatbodyskin , weheartit

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 25 2013. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Hardlopen de sport van 2013”

  1. Leuk die andere accounts, ik ga ze volgen!

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021