|

Hoe ga ik om met Keratosis Pilaris?

komt-airmagazine-bij-de-dokterIedere twee weken beantwoordt dermatologe Drs Leenarts jouw vragen over jeuk, uitslag, allergie,eczeem en andere huidproblemen.Vandaag de eerste vraag van een van onze lezeressen.

Hoe kan ik het beste omgaan met Keratosis Pilaris? Waarom heb ik er in de zomer minder vaak last van?
Keratosis Pilaris zijn die kleine harde bultjes aan de zijkant van bovenarmen, wangen of benen. Waar de haar uit de huid komt zit een hoornpropje en dat is dan ook wat je voelt als je over de huid wrijft. Keratosis pilaris komt vaker voor bij mensen bij wie allergieën, astma en eczeem in de familie voorkomt.
Behandeling is helaas niet zo simpel. Je kan door goed te scrubben de huid iets zachter maken, maar het komt eigenlijk ook gewoon weer terug. De meeste mensen hebben er in de zomer echter iets minder last van dan in de winter. Dit komt waarschijnlijk doordat de lucht in de winter wat droger is, en doordat het ook minder opvalt wanneer je wat bruiner bent.

Heb jij een vraag die je Drs Leenarts arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health @airmagazine.nl

Vraag dokter Leenarts

dr-leenarts-vraagEen tijdje terug kwamen we interessante Air- proof lotions en zalven op het spoor. Er zijn niet veel huidproducten te vinden zonder toevoegingen die echt geschikt zijn voor mensen met eczeem of andere huidproblemen dus daar waren we zoals altijd erg blij mee. Deze producten bleken van een dermatologe, Drs Leenarts.  Zij gebruikte  haar jarenlange ervaring als dermatoloog
en uitgebreide kennis om een eigen huidverzorgingslijn op te zetten die zo geschikt zijn voor mensen met een allergie of probleemhuid dat ze zelfs het allergiekeurmerk van het Huidfonds hebben. Femke sprak Drs Leenarts uitgebreid over haar werk en producten, lees hier het interview. En, zo leuk kunnen dingen lopen, Drs Leenarts gaat iedere twee weken jullie huid vragen beantwoorden! Wat je maar wilt weten, van luieruitslag tot eczeem , je kunt je vraag gewoon aan haar stellen!

Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft een eigen productlijn. Al haar producten hebben het Allergiekeurmerk van het Huidfonds gekregen.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on juni 7 2014. Filed under Featured, Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021