|

Hoe verminder ik mijn couperose en rosacea?

komt-airmagazine-bij-de-dokterDermatologe Drs Leenarts beantwoordt iedere twee weken op Airmagazine jouw huidvragen. Vandaag beantwoordt ze een vraag over couperose.

Zijn er dingen die ik aan mijn routine/eetgewoonte/levensstijl kan veranderen die mijn klachten rosacea als couperose kunnen verminderen?

Wat doe ik tegen mijn rosacea en couperose?

dr-leenarts-vraag” Ik heb een hele gevoelige gezichtshuid. Ik heb last van zowel rosacea als couperose. Ik heb mijn couperose al een aantal keer laten behandelen d.m.v. laser en mijn rosacea heb ik laten behandelen met een lichtstraling. Het is echter iets dat blijft terugkomen en waar ik zonder een dikke laag make-up niet mee rond durf te lopen. Zijn er dingen die ik aan mijn routine/eetgewoonte/levensstijl kan veranderen die mijn rosacea en couperose kunnen verminderen? Of heb je andere tips voor mij m.b.t. mijn klacht?’

Dokter Leenarts geeft huidadvies

Rosacea is een huidziekte die vaak voorkomt, en die helaas niet te genezen is. Wel zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden.

♥ Mijd zoveel mogelijk blootstelling aan zonlicht van gezicht en hals. Gebruik hiervoor iedere dag een zonnebrandcreme met minstens factor 15.
♥ Probeer geen irriterende stoffen te gebruiken, geen zeep, geen menthol of toners.
♥ Groen getinte cremes kunnen helpen bij camouflage van de roodheid.
♥ Sommige mensen merken dat ze een heel rood gezicht krijgen na het drinken van een glaasje wijn of scherp eten. Dit is geen blijvende roodheid, maar kan wel lastig zijn. Probeer deze triggers te vermijden als je t vervelend vind.

Dokterleenarts.nl
@Dokterleenarts
Facebook.com/dokterleenarts

Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft een eigen productlijn. Al haar producten hebben het Allergiekeurmerk van het Huidfonds gekregen.

Heb jij een vraag die je Drs Leenarts arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health @airmagazine.nl

Posted by on oktober 19 2014. Filed under Featured, Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid