|

Hooikoorts in de herfst

Er zijn nog best wat mensen die verbaasd zijn als ik zeg dat ik nu nog last heb van hooikoorts, of dat ik het benauwd heb. Het hooikoortsseizoen loopt bij mij altijd van het vroege voorjaar (lees februari) tot hartje winter (lees: februari).  Maar waar komt die benauwdheid tijdens het najaar verder vandaan en wat kun je er tegen doen?

Hooikoorts in de herfst: Ambrosia
In een eerder artikel op Air kun je lezen dat dankzij één hardnekkig plantje het hooikoortsseizoen in Nederland met wel twee maanden verlengd kan worden. Heb je nu nog last van hooikoorstachtige klachten? Dan ben je waarschijnlijk allergisch voor de Ambrosia. Helaas zit er dan niks anders op dan je hooikoortsmedicijnen voorlopig te blijven gebruiken en het plantje te helpen uitroeien.

hooikoorts-ambrosie-herfstAllergie voor schimmels
De paddenstoelen schieten weer de grond uit. Daaraan kun je zien dat de herfst ook echt het seizoen is waarin schimmels goed gedijen. Als je gevoelige longen hebt, dan kun je ook snel last hebben van schimmels. Ook kun je last hebben van een heuse schimmelallergie. Hoe dan ook, schimmels zijn eigenlijk voor iedereen ongezond. Probeer de vochtigheid in je huis zo laag mogelijk te houden! Ook kun je baat hebben bij een speciale luchtreiniger. Maak daarnaast in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, gebruik van schimmelwerende muurbedekking, zoals speciale antischimmelverf of kunststofplafonds die makkelijk af te nemen zijn.

Huisstofmijt explosie
Huisstofmijt is met name in de herfst een grote boosdoener van benauwdheids- en allergieklachten. Deze beestjes vermenigvuldigen zich het meest bij 75% luchtvochtigheid en een temperatuur van tussen de 17-25 graden. Zoals we allemaal gemerkt hebben, is de herfst echt weer klassiek begonnen: met veel regen en dus hoge luchtvochtigheid. Daarnaast is dit ook de tijd dat we massaal de verwarming aanzetten. Tegen de luchtvochtigheid kun je weinig doen, of je moet willen investeren in een ontvochtiger. Verder is het belangrijk dat je je verwarming zo laag mogelijk houdt, je matras reinigt en dat je zo vaak mogelijk schoonmaakt en opruimt.

 Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf jedan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on september 29 2013. Filed under Featured, Health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021