|

Inside info van een intraveneuze kuur

Na zelf een behoorlijk heftige maand achter de rug te hebben door een longontsteking, was het weer eens tijd voor een artikel. Dit keer met inside info over ziekenhuisopnames, want ja, daar kan ik jullie nu wel genoeg over vertellen!

Opgenomen in het UMC

Na een behoorlijke tijd kwakkelen, was het moment gekomen om stappen te ondernemen. Een ziekenhuisopname zat er dik in, en na een intake op de spoedeisende hulp bleek ook dat het te lang was uitgesteld: mijn eerste opname in het “grote mensen ziekenhuis”. Ondanks dat ik van tevoren wel wat spookverhalen had gehoord, vond ik het prima meevallen. Het verschil tussen het WKZ en UMC valt best mee en gaf bij mij geen extra problemen. Ik had als voordeel dat ik op een eenpersoonskamer lag, aangezien je als cf-patiënt nu eenmaal niet overal naast gelegd kan worden, waardoor bezoek bij mij ieder moment naar binnen mocht.
ziekenhuis-opname-cf-airmagazine

Tips en tricks

Na een weekje ziekenhuis ben ik ook wel achter een paar dingen gekomen, die ik graag met jullie deel.

Geef op tijd door wat je wilt avondeten (na een bepaalde tijd krijg je het standaard menu). Dan is het echt prima te doen, ondanks alle negatieve verhalen die rondgaan.
Hou er rekening mee dat de zusters er altijd even over doen voordat ze bij je zijn als je ze oppiept. Helemaal rond etenstijd duurt alles wat langer.
Bestel net iets te veel bij je ontbijt en lunch. Het ziekenhuis doet niet aan tussendoortjes uitserveren, en vergeet er vooral niet om er fruit bij te vragen.
Een ziekenhuisdag begint behoorlijk vroeg. Mijn infuus begon iedere ochtend om 7 uur of eerder te piepen, en drie kwartier later kwam het ontbijt al langs. Ga dus ook op tijd naar bed.
Vraag of bezoek extra lekkers meeneemt. Het avondeten komt al behoorlijk vroeg, bij mij was het er al om half 6, dus na een tijdje heb je simpelweg weer trek.
Kijk niet op van ongeplande testen of onderzoeken. Ik ben in dat weekje ziekenhuisopname meerdere keren onverwacht geprikt voor een paar buisjes bloed (en dat doen ze het liefst nog voor je ontbijt) of meegenomen voor een röntgenfoto.
Als ze een speciale infuuslijn (ook wel picc-lijn genoemd) aangelegd kan worden, DOE DIT DAN VOORAL! Zo’n lijn is heel fijn en het zetten valt erg mee.

De thuiszorg in

Na het weekje ziekenhuis mocht ik eindelijk naar huis, waar ik in de handen van de thuiszorg viel. Uiteindelijk kwam dit er bij mij op neer dat ik een verlengstuk op mijn infuus kreeg, zodat ik zelf de antibiotica aan en af kon koppelen. De thuiszorg kwam bij mij maar een paar keer langs, om de pleisters te vervangen. Het zal per persoon verschillen hoeveel de thuiszorg doet, dit ligt er heel erg aan in hoeverre jij zelf dingen kan doen.

Posted by on juli 16 2015. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021