|

Interview met dermatoloog Drs. Leenarts

Ken je dat gevoel dat je het idee hebt dat niks helpt voor je gevoelige huid of eczeem?  Drs. Leenarts heeft zelfs een hele eigen allergievrije huidverzorgingslijn op de markt gezet uit onvrede over de bestaande zalven en lotions. Air sprak met haar  over eczeem, huidproblemen en natuurlijk haar producten.

Drs. Leenarts is dermatoloog van beroep. Als huidarts krijgt ze regelmatig de vraag welke verzorgingsproducten je het beste kunt gebruiken, daarom heeft ze een aantal producten op de markt gebracht, speciaal voor je huid. Deze producten bevatten weinig ingrediënten en hebben het allergie keurmerk van Huidfonds gekregen. Kortom; tijd om eens dieper in deze Leenarts-lijn te duiken.

leenarts-intervew-parfumvrij-eczeem-productenWaarom ben je een eigen productlijn begonnen?
Het is allemaal begonnen met mijn waterpokkenlotion. Toen mijn kindje waterpokken kreeg kwam ik er achter dat er geen goed middel was wat echt tegen de jeuk hielp. Daarnaast krijg ik als dermatoloog vaak de vraag wat goed helpt bij bepaalde problemen zoals luieruitslag en berg. De vijf producten die ik heb ontwikkeld bevatten weinig ingrediënten, de onnodige toevoegingen heb ik weggelaten.  Eigenlijk kun je de
lotions en zalven die ik heb gemaakt zien als advies van een dermatoloog, maar dan zonder recept. Je koopt ze gemakkelijk in de online shop

Welke producten heb je in je lijn opgenomen?
Waterpokken zalf. De zalf die ik ontwikkeld heb helpt niet alleen tegen de jeuk, maar droogt ook de blaasjes in zodat littekenvorming wordt beperkt.
Droge huid creme. Deze is voor zowel kinderen als volwassen geschikt.
Badlotion tegen een droge huid.
Babybillenzalf, uniek vanwege het hoge zinkgehalte. Normale billenzalven bevatten 15% zink, mijn zalf het dubbele daarvan; 30%. Dit zorgt voor een goede beschermlaag tegen een irritatie en een geïrriteerde huid.
Berg zalf, hiermee  week je de schilfertjes zachtjes los zodat ze makkelijk te verwijderen zijn.

Maak je gebruik van parfum in je producten?
Nee, mijn huidproducten hebben dan ook geen geur. Dit in tegenstelling tot alle andere bekende crèmes, die wel parfum bevatten.Parfum is namelijk een van de grootste veroorzakers van contact allergieen en een stof waar gemakkelijk een allergie tegen ontwikkeld wordt.

zalf-leenarts-eczeemZou je zeggen dat je producten allergievrij zijn?
Alles uit de Drs. Leenarts lijn is dus parfumvrij. Maar in mijn producten zitten bijvoorbeeld ook geen Wolalcoholen. Dit is een stof waar mensen met eczeem vaak een allergie voor ontwikkelen.  Mijn dr Leenarts lijn heeft het allergiekeurmerk van het Huidfonds gekregen en dat betekent dat er geen allergenen inzitten, en dus ook geen stoffen waarvoor je een allergie opbouwt.

Wil je meer weten over astma, allergie en wonen? Schrijf je dan nu in voor de speciale snellerschoon nieuwsbrief met veel handige tips en informatie.

Posted by on april 16 2014. Filed under Featured, Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021