|

Kaaskeurmerk Gouda Holland kaas

Er is een geheim onthuld in Nederland! Dit gebeurde afgelopen week door Robert Kranenborg onthulde afgelopen week het geheim van Gouda. Onze Gouda Holland kaas heeft nu een echt kwaliteitskeurmerk en staat hiermee, net als Parmezaanse kaas, Parmaham en champagne op de lijst voor culinair erfgoed.

kaas-lactosevrij-airmagazine

Keurmerk Goudse  Kaas

Over heel de wereld ligt Goudse kaas in de schappen en op markten, maar niet altijd is dit de echte Goudse kaas uit Nederland. Wist jij dit? Misschien ben ik te goed van vertrouwen, maar als ergens Goudse kaas op staat verwacht ik ook dat het daar vandaan komt. Om te zorgen dat er in Nederland, maar ook in het buitenland altijd zekerheid is over echte Goudse kaas is er een keurmerk in het leven geroepen door de Europese Unie. Eén van deze keurmerken is het BGA, Beschermde Geografische Aanduiding. Goudse Kaas draagt dit keurmerk nu ook, duidelijk door het zegel op de kaas. Met dit keurmerk weet je zeker dat je kaas  van Nederlandse melk van Nederlandse koeien komt én dat de kaas op Nederlandse grond natuurgerijpt wordt.
kaas-lactosevrij-airmagazine
kaas-lactosevrij-airmagazine

Robert Kranenborg over kaas en culinair erfgoed

In een geweldige omgeving, je hoorde de vogeltjes fluiten  kregen  we een heerlijke lunch voorgeschoteld waarbij in in alle hapjes  kaas verwerkt was. Ik deed er gelijk inspiratie op, nooit bedacht dat je zoveel met kaas kunt!
Het keurmerk werd onthult en we kregen al smullend  meer over de kaas en het keurmerk te weten.
kaas-lactosevrij-airmagazine
Robert Kranenborg heet een viertal documentaires heeft gemaakt om Het Geheim van Gouda te onderzoeken. Want Goudse kaas is niet het enige culinair erfgoed. Je hebt zo ook Champagne uit Frankrijk, Ardennerham uit België en Balsamico azijn uit Italië. Het zijn minidocumentaires van waarin je in een paar minuten op een leuke manier meer over het culinaire  erfgoed leert.De docu’s zijn te zien op Goudaholland-kaas.nl en op verschillende tv-zenders zoals 24kitchen, Discovery Channel en TLC.
kaas-lactosevrij-airmagazine
kaas-lactosevrij-airmagazine

Goudse kaas is lactosevrij

Misschien vraag je je af of je vanwege je lactose intolerantie wel  Goudse kaas kunt eten. Volgens de Nederlandse Zuivel Organisatie zit er geen lactose in. Door het aanzuren, in karnemelk en yoghurt, worden de melksuikers omgezet naar zuren. Het fermentatie proces is de basis van half harde kazen. Lactose zit dus meer in de zoetere melkproducten. Als je heel zwaar lactose intolerant bent moet je soms alsnog oppassen natuurlijk.
Ben je benieuwd wat Robert Kranenborg over allergieën vertelde en  hoe hij zijn kaas het liefste eet? Hou Airmagazine dan in de gaten voor een exclusief interview dat ik met hem had.
Posted by on mei 26 2014. Filed under Featured, Food, Food news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021