|

De lekkerste biefstuk bij Apartt in Rotterdam

Airmagazine was 27 november uitgenodigd om het nieuwe concept van Apartt te testen. Deze Rotterdamse horeca zaak bij het Blaakse Bos bleek een nieuwe favoriet.

Eten als een vent

Alhoewel ik verzot ben op macarons en patisserie eet ik als een bootwerker. Niets maakt me zo blij als een goed gemaakte hamburger of een sappige biefstuk.  Mals vlees, weinig poespas en  goeie patat met zelfgemaakte zurige mayonaise. En ik eet het ook nog eens zonder zorgen, want deze gerechten zijn goed te maken zonder de kruiden waar ik allergisch voor ben. Apartt is met zijn zijn pure gerechten dan ook een tent naar mijn hart.

apartt-eten-rotterdam

Studentenkroeg omgetoverd tot stylish restaurant

Kortgeleden werd Apartt geopend in de Oude Haven in Rotterdam, op de plek waar vroeger Cambrinus zat. En alhoewel de indeling met karakteristieke hoogteverschillen ongeveer hetzelfde is gebleven is de inrichting nu van bruine studentenkroeg naar strak en stylish gegaan.

steengrill-rotterdam-oudehaven-aparttEten van een steen

Toen we 27 november aan mochten schuiven om als eersten hun Taste on a Stone te proberen dacht ik eigenlijk dat Apartt een Portugees restaurant was, maar dat klopt niet geheel. De eigenaar, Roy Wynia is vaak in Portugal waar zijn favo restaurant eten op een steen serveert en gaart, zo  is hij op het idee gekomen om dit ook in zijn eigen restaurant te gaan doen.

We namen plaats aan een lange tafel met een aantal andere bloggers en kregen eerst een korte uitleg over het concept. Je eet namelijk niet zomaar wat er geserveerd wordt, je krijgt een enorme houten plank met gloeiendhete steen  van 400 C voor je neus met airmagazine-voedselallergie-adres-dinerdaarop een boterzachte biefstuk. Door de warmte van je steen gaart je vlees (of vis) langzaam, zonder dat er boter of olie aan te pas komt. Ik kreeg het er trouwens niet benauwd van. Dan breng je je biefstukje op smaak met grof zeezout of een van de sauzen, ik kreeg er o.a. airproof knoflookmayonaise bij. De lekkerste biefstuk die ik in jaren geproefd heb wordt geserveerd met coleslaw( die vond ik niet lekker) en goeie friet. Er werd trouwens niet moeilijk gedaan over mijn allergieën, alles verliep lekker gladjes.

Eindoordeel Apartt

Wat vonden we er van? Apartt is een mooie zaak die lekker centraal gelegen is waar je met alle soorten vrienden èn met je ouders naartoe kunt. Het personeel is laid back en vriendelijk en het is ivm allergie en intolerantie handig dat het eten puur is en je je eigen steen hebt. En als je van vlees of vis met friet houdt is dit echt een zaak waar je naartoe moet.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Aanbevolen artikelen:

Posted by on december 2 2013. Filed under Events, Featured, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

We mogen weerWe mogen weer
Cadeauwinkel