|

Meer en ernstigere hooikoortsklachten door lang pollenseizoen in Nederland

Heb je  voor jouw gevoel meer last van je allergie voor gras en pollen dan in 2013? Nederland heeft dit jaar, vanwege de zachte winter, met een enorme golf van hooikoorts te maken.

hooikortsallergieMeer last van je hooikoorts in 2014

Lijken je medicijnen  dit jaar minder te helpen en ben je doorlopend erg moe? Je bent niet de enige. Vanwege de zachte winter is er dit jaar een  extreem groot aantal mensen met hooikoortsklachten en de ernst van de klachten zoals benauwdheid, oogklachten en oververmoeidheid is veel groter dan in de voorgaande  jaren.

Extreem lang pollenseizoen

Het pollenseizoen  duurt nu al sinds december omdat we zo’n zachte winter hebben gehad. Bioloog Maurice Martens van de website Pollennieuws : “Nog voor de kerst stonden de hazelaar en de els in bloei, gevolgd door de berk in het vroege voorjaar. Tijdens de periode van mooi weer in april kregen we duizenden meldingen per dag. Ongekend voor die tijd van het jaar.”

Bekijk hier onze handige hooikoortstips

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on mei 27 2014. Filed under Featured, Health, Health news. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid