|

Naar het buitenland met een longziekte

Wil je in het buitenland studeren? Als je een longziekte hebt is het verstandig om verder te kijken dan weer en cultuur. Hoe is de zorg er geregeld en, niet geheel onbelangrijk, wat is het antibiotica gebruik?

Studeren in het buitenland

Momenteel ben ik bezig me te oriënteren op wat voor minor ik wil gaan doen, waarbij ik ook kan kiezen uit universiteiten in het buitenland. Super leuk natuurlijk! Toen ik begon met kijken waar ik naartoe zou willen, had ik al snel besloten dat iets mediterraans me wel gaaf leek, totdat mijn vader me erop wees dat dat misschien niet het allerslimste plan is.

Antibiotica gebruik

Want naast het feit dat de cultuur daar heel anders is, is de gezondheidszorg er ook anders geregeld. Zo zijn er landen waar je niet eens een recept nodig hebt om antibiotica te halen! Dit lijkt misschien een beetje een nutteloos feitje, maar dit kan behoorlijk vervelende gevolgen hebben.
travel-tas-sarahDoordat er zoveel meer antibiotica wordt gebruikt, zijn de meeste bacteriën er een stuk hardnekkiger en al verder door gefokt, dit worden ook wel ziekenhuisbacteriën genoemd. Als je een longziekte hebt, ben je hier veel gevoeliger voor en kom je hier ook onwijs moeilijk weer vanaf. Niet echt verstandig om die
op te zoeken dus!

Wat is dan wel handig?

Er zijn ook zat landen waar ze niet zo rondstrooien met antibiotica, de beste voorbeelden hiervan zijn Scandinavische landen, maar ook Hongarije, Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, Tsjechië, Slovenië, Denemarken en Bulgarije doen het rustig aan. Natuurlijk kan je best een weekje of twee naar Spanje of Italië. Zo snel zal je niet een bacterie oplopen. Als je, net zoals ik, eerder aan een maandje of vijf zat te denken, is het toch wel slim om dit in gedachten te houden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 21 2014. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Naar het buitenland met een longziekte”

  1. Ik heb astma en ben verhuisd naar Aruba voor een aantal jaar. Behoorlijk lopen tobben omdat mijn medicijnen niet standaard vergoed worden (Foster en Spiriva respimat). Ik kreeg wel een vervanger die net zo goed moest werken (symbicort) maar voor mij werkte het niet. Een ziekenhuis opname en ondertussen al half jaar prednison waren het gevolg. Mijn advies, check ook wat er vergoed wordt! Verder is Aruba voor astma patiënten prima te doen hoor! Hele lage luchtvochtigheid en fijne zeelucht en lekker warm natuurlijk

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021