|

Nederlands Karakter in Rotterdam

Bij typisch Nederlands eten, denk je toch aan kaas, stampot of drop. Maar dankzij het Rotterdamse Restaurant Karakter op het Westelijk Handelsterrein is die tijd voorbij. Hun vernieuwde kaart zal alleen nog maar Nederlandse ingrediënten bevatten.

Westelijk Handelsterrein;onontdekte restaurants in hip Rotterdam

Sinds kort heeft ook de media Rotterdam gevonden. Het prachtige Westelijk Handelsterrein is nog steeds onontdekt, maar herbergt meerdere goede restaurants, vandaag neem ik jullie mee naar Restaurant Karakter. Zij gaan hun menu geheel vernieuwen en gebruiken enkel nog ingrediënten van eigen bodem. Zelfs de wijnen zijn van een Nederlands wijngoed.
Airmagazine-RestaurantKarakter-1

Vleesch en Visch bij Karakter

Laten we beginnen bij de amuse, dit bestond uit een huisgemaakte paté, rode uiencompote en gekonfijte zilverui. Een amuse is maar een klein hapje, maar ik denk dat ik hier nog zoveel meer van had kunnen eten. Wat een heerlijke combinatie van smaken. Het was een goede start van het menu.

Na deze amuse kregen wij ons voorgerecht op tafel en ook dat zag er niet alleen schitterend uit, maar smaakte ook weer intens lekker. Het voorgerecht bestond uit een makreel in tomatenvinaigrette, pulpo, creme van avocado, olijvencrumble, komkommer en tomaat. Ik heb jullie al eens verteld dat ik een moeilijk eter ben hè? Maar wat heb ik genoten bij dit menu, echt ieder gerecht deze avond vond ik heerlijk. De combinatie bij dit gerecht was ook weer goddelijk, de combinatie van texturen maar ook warm en koud/lauw gecombineerd maakte dit gerecht zeer lekker.

Airmagazine-RestaurantKarakter-3

Hollandsche wijnen uit Overijssel

Huh, wijn uit Nederland? Jazeker! Je zou het niet denken, maar het kan. Zo heb je wijngoed ‘De Reestlandhoeve’ in Overijssel. Hun wijn heb ik deze avond ook mogen proeven en yummy, ook die beviel zeer goed.

Airmagazine-RestaurantKarakter-2

We kregen meerdere wijnen te proeven deze avond, niet alleen van De Reestlandhoeve maar ook een Zeeuwse wijn kwam voorbij. Ze hadden de wijnen ook gekozen zodat ze de gerechten complimenteerden. Zo werd de gehele avond nog meer een geheel en ik ben als Zeeuwse natuurlijk trots op alles van mijn afkomst dat moge duidelijk zijn.

Airmagazine-RestaurantKarakter-4

Chic lunchen of dineren van Hollandsche bodem

Er kwamen nog drie gangen deze avond bij Karakter waar jullie de komende tijd ook van kunnen genieten als je hier gaat lunchen of dineren. Want beide is mogelijk.

Airmagazine-RestaurantKarakter-5

Laten we eens kijken naar het tussengerecht. Dit bestond uit hutspot (Hee, dit herken ik als echt Hollands) gemaakt van pastinaak en wortel, siroop van wortel, coquille en Zeeuwse mosselen.

Voedselallergie en veilig uit eten

Van te voren kon je aangeven of je ergens een allergie voor had, nu ben ik de enige Airgirl hier zonder allergieën,  maar de vriendin die ik deze avond heb meegenomen heeft een allergie voor schaaldieren en dus kreeg zij een aangepast gerecht. Perfect voor als je een allergie hebt, als jij duidelijk kan aangeven waar je allergisch voor bent (en het liefst natuurlijk al bij je reservering doorgeven) dan houden ze er rekening mee.

Hollands eten bij Karakter

Het hoofdgerecht was weer een goede afwisseling naar vlees. Dat vind ik ook erg fijn, dat je niet alleen maar vis eet een hele avond of enkel vlees. Een afwisseling is fijn voor de smaak papillen en ook voor de texturen erg prettig.

Het hoofdgerecht bestond uit rouleaux en bitterbal van Kemperhoender,verschillende bereidingen van maïs – polenta, maiskorrels, popcorn en babymaïs – crème van pompoen en wafel van pompoen. Ik moet echt eens gaan rond zoeken naar een recept voor de wafel van pompoen, want dit was heerlijk zoet en ik denk dat pompoen een stuk gezonder is dan een gewone wafel.

Airmagazine-RestaurantKarakter-6

Bij het dessert was het helaas voor een foto al wat te donker geworden, maar voor de sfeer aan tafel helpt het alleen maar. Het dessert was samengesteld met de ingrediënten appel, rode biet en gort. Hiervan hadden ze gemaakt, een appeltaartje, crème van appel, hangop van rode biet, marshmallow van biet en rijstepap van gort met rozijntjes.

Zonder allergenen feestelijk uit eten

Ik heb ontzettend genoten van het diner bij Restaurant Karakter. Met een zeer enthousiaste kelner die echt vol passie over de gerechten en de wijnen spreekt. Ik vind dat eigenlijk ook altijd zeer belangrijk bij een restaurant, dat je goed en enthousiast geholpen wordt.

Een echte aanrader en heb je een allergie? Geef het van te voren aan, dan houden ze er rekening mee. Restaurant karakter is te vinden aan de Van Vollenhovenstraat 15, unit 24, in Rotterdam.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on september 29 2014. Filed under Featured, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid