|

Nieuwe allergie, epipen en histaminearm dieet

Toen ik twee weken geleden opeens een hele bizarre allergische oedeem reactie kreeg op frambozen, dat is voor mij veilig eten, was ik dagen van slag. Want hoewel frambozen bij de Rosaceae familie hoort heb ik er nog nooit last van gehad.

Als eten niet meer veilig is

Eerst belde ik de allergologe en bezocht ik mijn huisarts.Want als veilig eten een reactie opwekt, wat dan niet? Wel kwam ik er achter dat frambozen veel histamine  bezitten. Ik kreeg een epipen, snoepte antihistamine tot ik compleet high op de bank lag. Na twee dagen totaal gestressed eten met nalcrom maakte ik een plan. Ik zou niet alleen bijna al mijn kruisreactiegevoelige eten schrappen, ik zou ook een histaminevrij dieet beginnen. Er circuleren zoveel verschillende versies dat ik Airgirl Gaby van Voedingplusadvies  om raad vroeg. Binnenkort zal ik haar tips delen.

Histamine arm dieet

Ik heb besloten om mijn versie van het histamine arme dieet vol te houden ( dus ook nog zonder de dingen waar ik een reactie op kan krijgen zoals venkel, wortel en aardappel.) Dat scheelt een hoop spanning en ik hoop mijn spontane eczeem uitbraak er mee af te remmen. Daarna wil ik weer wat normaler gaan eten en alleen al mijn hooikoorts-gerelateerd eten laten staan.

epipen-allergie-airmagazineAdvies en informatie via Airmagazine

Het is altijd naar en spannend wanneer je lichaam opeens op iets reageert, zeker als het je het gevoel geeft dat je geen controle over je leven hebt. Ik ben dan ook heel blij dat ik zoveel airgirls ken die met mij hun reacties, tips en informatie over hun medicatie met me willen delen. Het is de reden dat ik airmagazine vier jaar geleden begonnen bent en nu ik weer in een onwetende fase zit merk ik weer hoe waardevol het is.

Hebben jullie ervaring met een histaminearm dieet?  Wat was jullie laatste nieuwe ervaring op het gebied van jullie gezondheid?

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on november 23 2014. Filed under Backstage, Featured, Real life. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid