|

Paas pastel meets neon

Pastel is niet alleen leuk met pasen, het is dè woontrend van 2013. In het artikel over stoer wonen met een touch of pastel,  Pretty in pastel en Les beiges, waarin ik uitleg hoe je pastel met nude combineert vertelde ik je al wat meer. Maar hoe je kunt knallen met lichte Laduree kleuren, dat zie je vandaag.

Macaron mint tot daredevil neon

In het laatste deel van deze how-to met pastels halen we alles uit de kast. Ga voor lekker zoet door verschillende tinten pastel met elkaar te combineren. Ton-sur-ton is de veilige en vertrouwde manier maar de echte daredevils kunnen ook los gaan met color blocking.

Color blocking met pastel

Color blocking is niet alleen geschikt om sterke, felle kleuren met elkaar te combineren, deze techniek werkt ook uitstekend wanneer het gaat om het combineren van verschillende pastels. Belangrijk: zorg ervoor dat de verschillende kleurvlakken sterk van vorm blijven. Hou de belijningen recht en clean of experimenteer met hoekige, geometrische vormen – dit geeft ‘lieve’ kleuren een rauw randje.

Masking tape als eyecatcher

Wil je het geheel wat stoerder maken? Combineer je pastel kleuren dan met wat neon accenten. Een beetje knalgeel, koraalrood of grasgroen kan een ruimte helemaal ophalen en geeft het een moderne feel. Hou de hoeveelheid neon op een minimum zodat het echt een aandachttrekker wordt. Vaak is een stoel of zelfs wat neon masking tape al genoeg. Hou je het toch liever sober? Een neutrale basis van wit, grijs en hout aankleden met een aantal pastel of neon items is zo gedaan! Voordeel is dat je het ook zo weer omgooit wanneer je na een tijdje weer wat anders wilt. Hou het op 1 of 2 goed uitgekozen eye-catchers voor een echt wauw-effect!

Neon x 2

Mix en match zoals jij het hebben wilt. Het leuke is dat er eigenlijk geen regels zijn. Wel is het fijn als er in een ruimte een ritme aanwezig is, door kleuren twee of drie keer te herhalen bijvoorbeeld. Dit maakt het geheel rustiger om naar te kijken. Zoals hieronder te zien: bijna alle kleuren komen minstens twee keer voor. Zo wordt een kleurrijk geheel géén bonte toestand. Tip: hou de rest van de ruimte rustig en vrij van teveel klein spul. Zo krijgen de kleuren echt de hoofdrol.

Bank: www.wehkamp.nl
Wandkubussen, geel kussen: www.hay.dk
Geel krukje, grijze bijzetter: www.designlemonade.com
Lamp: www.nudcollection.com
Acapulco stoel: www.kitschkitchen.nl
Oranje kussen: www.ferm-living.com

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?  Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on maart 18 2013. Filed under Featured, indoors, Living. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021