|

Roze peper, dodelijk bij notenallergie

Witte peper, roze peper en zwarte peper klinken allemaal als meer van hetzelfde. In pepermixen zitten ze ook bij elkaar in een potje. Maar wist je dat de roze peper familie van de cashewnoot is en bij mensen met een notenallergie een ernstige allergische reactie kan veroorzaken?

roze-peper-bessenLeven gered door Amazon review

Een van onze lezeressen tipte ons n.a.v. het blog van Cristinascucina over haar dochter met ernstige notenallergie.Wij zijn daar heel blij mee en delen deze informatie graag met je! Cristina was op Amazon aan het kijken naar pepermixen toen ze een  review las waarin iemand waarschuwde voor de roze peper. Haar dochter had kort daarvoor een allergische reactie gehad in Disneyland en zowel zij als de kok stonden voor een raadsel waar die vandaan kwam. Ze had namelijk nootvrij eten gekregen.

pinkpepper-amazon-reviewRoze peper, cashew, mango en pistache

De Pruikenboomfamilie, je hebt er vast nog nooit van gehoord. Bij deze familie horen de cashewnoot , de pistachenoot en de roze peper. Helemaal geen peper dus. Het zijn  besjes,vaak  donker rozerood, vaak gewoon rood en soms zelfs bruinrood van kleur. Het enige wat er bij roze peper aan echte peper doet denken is de grootte en vorm van de korrels.

Hoe en waar vind ik roze peper?

Roze peper wordt vaak gebruikt in pepermixen, maar ook in bijv. mosterd. Hij wordt ook verkocht onder de namen Bourbon peper, Braziliaanse peper, Peruaanse peper, Poivre des Bourbon en poivre de la Réunion.roze-peper-santamaria

Allergeneninformatie

Zoals je weet zijn de meeste fabrikanten niet erg goed met allergeeninfo. Op de site van SantaMaria, die roze peper verkoopt staat wel veel informatie over allergieën. als je googlet kom je dit stukje info tegen over roze peper. Maar kijk je bij het product zelf, dan wordt je niet gewaarschuwd. En ook hier doen ze zeker hun best met gluten- en allergeneninformatie, maar kom je er wederom niet achter dat de roze peper geen peper is.  De peper die bij Vander Valk op tafel staat bevat trouwens ook roze peper. Check dus in geval van een notenallergie altijd je peper!

Meer over kruisallergie lees je hier. Check de lijst gelijk!

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Bewaren

Bewaren

Posted by on augustus 5 2014. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021