|

7 budgettips voor lekker eten

Prinsjesdag maakte het weer pijnlijk duidelijk; iedereen moet bezuinigen. AH is een nieuwe prijzenoorlog begonnen, maar het leven is nog steeds duur. Hoe bezuinig je op een goede manier op je eten?

Bekijk de folders

We kunnen grapjes over Extreme Couponing maken, maar het kan wel degelijk  helpen om de folders van de diverse supermarkten in de gaten te houden. Een beetje talent voor plannen is gevraagd, ik sta bekend om mijn impulsinkopen en kies het liefste op de dag zelf wat ik die avond wil eten. Doordat ik onregelmatig en sommige dagen in de avonduren werk, is het avondeten samen redelijk heilig.Er moet iets redelijk ´culinairs´op tafel staan en simpel is het niet snel. airmagazine-gezond-eten Wat betekent dat het geld eruit lijkt te vliegen, altijd met het excuus: ´Ja maar nu eten we samen´! Voor het eerst in jaren kijken we met een schuin oog naar het bonuskrantje ….

Ga naar de markt

Mocht je gezond willen eten voor weinig, dan is de (grootstedelijke) markt nog steeds geweldig om goedkoop groente en fruit in te kopen, feta en olijven te halen en je pijnboom-, zonnebloem- en pompoenpitten te scoren. Maak wel een weekplan, anders moet je de helft van je verse spullen weggooien!

Begin een moestuin

Heb je een tuin of een groot balkon? Verbouw gewoon je eigen groenten en fruit! Het kost vrij weinig en er is niets zo fijn als komkommer en tomaat uit eigen tuin. Je kunt zo ook een Santana boompje neerzetten met de appels die je wel mag!

Restjesdag

Niets zo vervelend als op een brakkige zondag tussen het series kijken door in de keuken te moeten staan. Thuis laten bezorgen  kost ook weer extra geld. Gooi dus niet al je restjes weg, maar zet dat schaaltje salade voortaan gelijk in de koelkast en bak een stokbroodje af . Gooi je restjes groenten in een pan en maak je eigen soepje. Ben je zo lucky dat je tegen kant-en-klaar kunt , warm  dan een blik tomatensoep op en hup: honger gestild en morgen weer een dag!

gezond-eten-besparenGebruik je vriezer!

Vooral als je alleen woont is voor jezelf koken niet zo leuk èn kleine verpakkingen zijn vaak duurder. Koop eens wat meer als je, gewapend met de folders, langs de supermarkten ga en vries een deel in. Super makkelijk en geld besparend.

Social Deal, Restaurantweek, Heerlijk10Daagse

Een greep uit de vele acties die er in de restaurantwereld voorbij komen. Critici zullen zeggen dat het ´maar´ goedkope acties zijn en dat je nooit ´je van het´ krijgt. Maar mocht je nu eens zin hebben in een avondje uit met je lief, maar even krap bij kas zitten? Je hoeft een avond niet in de keuken te staan, bestelt er een mooi glas wijn bij en aan het eind van de avond schrik je je geen hoedje van de rekening. De moeite waard om wat energie in te steken. Zo ga ik bijvoorbeeld vanavond genieten, met behulp van Social Deal,  van een heerlijk 5 gangen diner bij mijn favoriete Japanse restaurant. Ter waarde van € 19,50. Daar kan ik niet voor in de keuken gaan staan!

Amerikaans feestje

Deze tip is vooral geschikt voor mensen zonder voedselallergiëen helaas…Heb je ook zo´n zin om  met vrienden of familie het weekend in te luiden maar ziet je bankrekening er niet uit om iedereen te voorzien van uitgebreide hapjes en drankjes? Vraag dan gewoon of iedereen iets meeneemt of maakt. Je leert van elkaar. De één komt met een eigengemaakte tonijnsalade, bladerdeeghapjes met feta of goddelijke lamspiesjes. Ik ben er altijd een groot voorstander van, omdat je zo stiekem ook weer achter nieuwe receptjes komt! De mannen zorgen voor een kratje bier en de vrouwen? Die zorgen voor ijskoud mineraalwater met takjes munt en een flesje wit.
Beeld: La tartine gourmande

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on september 18 2013. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021