|

Ultieme paastip: Word donor!

Pasen kun je je herinneren als de dagen waarin je de wederopstanding van Jezus viert, of misschien lente en nieuw leven. Misschien zegt Pasen je niks maar ben je gewoon blij met je vrije dag waarin je kunt doen wat je wilt. Zoals donor worden en over een hele tijd mensen een nieuw leven te geven! Hoe Pasen is dat! Onderstaand verhaal van Air- girl Daniëlle gaat over hoe je met een simpele actie iemands leven kan veranderen.

Zes maanden in het ziekenhuis

Het was tweede kerstdag en ik lag inmiddels met mijn zestien jaar, al zes maanden non-stop in het ziekenhuis. Wachtende op dat ene telefoontje. Ik mocht die dag bij hoge uitzondering bij familie thuis een kerstdiner bijwonen. Dus hup daar ging ik dan, met mijn nog voor 12% werkende kwabjes die voor longen door moesten gaan, inclusief zuurstoftankje en dik ingepakt op weg naar mijn familie. Hopende dat dit toch een van de laatste dagen zou zijn dat ik zo afhankelijk van anderen was, wachtende op dat ene telefoontje.

airmagazine-ultieme-paas-tipDonorlongen krijgen

We konden aan tafel! Oma had het eerste hapje krabsalade al in haar mond, toen plots mijn vaders mobiele telefoon ging. Gek genoeg wist ik gelijk dat het, dat ene telefoontje was. Of ik zo snel mogelijk terug naar het ziekenhuis kon komen want er waren donorlongen voor mij. Het slechtste en het beste moment ooit voor mij, het was alles of niets. Of het zou over een paar uur allemaal afgelopen zijn, of ik zou mogen beginnen aan een heel nieuw leven. Wat doe je op zo’n moment? In de auto onderweg naar het ziekenhuis iedereen verblijden met dat ene telefoontje, heel wrang om je dan te beseffen, dat dit ook best de laatste keer zou kunnen zijn.

donor-worden-in-een-minuutAfscheid van mijn familie

Tijdens mijn voorbereidingen op de operatie, druppelde langzaam al mijn familie binnen op dat kleine kamertje. Na dat ene telefoontje ging voor mij alles als een roes voorbij. Maar wat ik mij nog wel heel goed kan herinneren, is dat ik daar lag nadat ik afscheid had genomen van mijn familie, wat kan een mens dan ineens snel en veel denken! Ik vroeg aan de anesthesist: gaat het door, zijn de longen goedgekeurd? En hij antwoordde: de longen zijn prachtig en ze zijn voor jou.

Leven zonder ademnood en zuurstofslang

Na een voorspoedig herstel was ik binnen twee weken weer thuis, zonder zuurstof, zonder ademnood en zonder moeilijkheden. Bijzonder hoe snel een mens vergeet, vergeet hoe ze de trap niet meer op kwam, zich niet meer zelfstandig aan kon kleden, volledig afhankelijk was van anderen en door haar fysiotherapeut al lopend met een zuurstofslangetje in het zwembad, overhoord werd voor haar tentamen geschiedenis, want dat VWO diploma moest en zou in een keer gehaald worden.

Een nieuw leven dankzij mijn donor

Maar een ding zal ik nooit vergeten en dat is de dankbaarheid voor mijn donor, die mij een nieuw leven gegeven heeft. Dat VWO is in een keer gehaald, samen met een Bachelor en een Master Media & Cultuur aan de Uva. Daarna ben ik een eigen bedrijfje begonnen op het gebied van communicatie nieuwe- en sociale media, en heb sinds de start nog nooit zonder werk gezeten.

Word donor!

Heb ik je al kunnen overtuigen om donor te worden? Nog niet? Wat is nu een enger idee, je lichaam compleet laten verbranden ofwel laten verteren door ongedierte onder de grond, of je organen onbeschadigd kunnen laten en iemand daarmee een geheel nieuw leven geven? Ik dacht het ook..

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je dan in voor onze airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on april 9 2012. Filed under Featured, Infotainment, Media/Infotainment. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

1 Comment for “Ultieme paastip: Word donor!”

  1. Als het zou kunnen zou ik gelijk voor de 2e keer donor worden!
    Wanneer ik het leven niet meer kan vieren, mag een ander namens mij de slingers ophangen en dansen :).

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021