|

Smullen bij Karakter in Rotterdam

Verrast worden met een veelzijdig en seizoensgebonden menu met de beste wijnen doe je bij restaurant Karakter aan het Westelijk Handelsterrein in Rotterdam.En.. ze gaan heel goed om met je dieetwensen bij bijvoorbeeld voedselallergie!

rotterdams-eten-twenties-themaMooiste terrassen van Rotterdam

Het Westelijk Handelsterrein is  één van de mooiste plekjes van Rotterdam. Het afgesloten terrein is eigenlijk een aaneenschakeling van historische pakhuizen die door een glazen koepel verbonden worden. De authentieke details zijn bewaard gebleven en je kunt er op een terras zonder uitlaatgassen bij één van de vele restaurantjes een drankje doen. De centrale ligging, aan de voet van de Erasmusbrug en het feit dat je er na 18.00 u gratis parkeert maakt het een ideale plek om af te spreken. Eén van de fijne hotspots die je op het Westelijk Handelsterrein vindt is Karakter.

biologisch-eten-rotterdamHollands,  streekgebonden eten

26 september was Airmagazine uitgenodigd om sfeer èn eten te proeven in het  Rotterdamse Karakter. Het thema van de avond was jaren 20 Rotterdam, wat betekende dat de gerechten gemaakt waren van ingrediënten die in die tijd ook in mijn woonplaats gegeten werden. Geen  zalm met  chuka wakame dus maar bietjes op verschillende manieren klaargemaakt, duif, venkel en boerenjongens. Iedere gang werd vergezeld van een passende fles wijn.  Eigenaar en Chefkok Nathan Vermunt is sommelier, dus als je wijnliefhebber bent is Karakter zeker iets voor jou.

dessert-karakterWisselende verrassingsmenu’s

De gerechten die je bij Karakter vindt zijn seizoensgebonden, dagvers en zoveel mogelijk biologisch. Daardoor krijg je wanneer je er een avondje aanschuift vaak bijzondere, eigen combinaties van gerechten met bijvoorbeeld vergeten groenten. Er wordt geen gebruik gemaakt van een menukaart; iedere paar weken wordt een nieuw menu samengesteld. Je geeft gewoon aan waar je allergisch voor bent of wat je niet lust en  je diner wordt daarop aangepast.  Ik koos ervoor om mijn allergielijst van tevoren door te mailen, toen ik nog even in de keuken checkte of  alles doorgekomen was zag ik daar verschillende documenten liggen waarin ze zelf nog onderzoek gedaan hadden om mij een fijne en gezonde avond te geven.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

Posted by on oktober 2 2013. Filed under Events, Featured, Hotspots, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021