|

Wat doe ik tegen een hele droge huid?

komt-airmagazine-bij-de-dokter

Iedere twee weken beantwoordt dermatologe Drs Leenarts jouw vragen over jeuk, uitslag, allergie, eczeem en andere huidproblemen.Vandaag geeft ze tips bij een droge huid.

Hoe het kan dat je huid heel droog blijft ondanks dat je crème smeert en veel drinkt?

Een droge huid is een veel voorkomend probleem en heeft diverse oorzaken. Maar eerlijk gezegd wordt je huid niet droog door te weinig drinken.

Zo kom je aan een droge huid

Hier in de Westerse wereld is een belangrijke oorzaak van een droge huid de luxe van een warme douche met zeep. Door zeep en heet water wordt het natuurlijke vetlaagje van de huid er letterlijk afgewassen. Natuurlijk wordt dit wel weer hersteld via talgproductie, maar bij sommige mensen schiet dit tekort en ontstaat een droge huid. Bij atopische mensen is er vaak ook sprake van een droge huid.

dr-leenarts-vraagOorzaak eczeem

Nog niet zo lang geleden heeft de wetenschap ontdekt dat veel mensen met eczeem een verminderde hoeveelheid Filaggrine in de huid hebben. Filaggrine is een eiwit dat als belangrijkste functie het vasthouden van water in de bovenste laag van de huid (de hoornlaag) heeft. Wanneer deze hoornlaag uitdroogt, gaat de huid schilferen en jeuken.

Tips bij een droge huid

Bij een droge huid is het erg belangrijk een zalf te gebruiken die vet genoeg is. De meeste bodylotions zijn echter niet vet genoeg omdat ze veel water bevatten. Dit water verdampt dan weer en neemt daarmee water mee uit de huid.

Dokterleenarts.nl
@Dokterleenarts
Facebook.com/dokterleenarts

Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft een eigen productlijn. Al haar producten hebben het Allergiekeurmerk van het Huidfonds gekregen.

Heb jij een vraag die je Drs Leenarts arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health @airmagazine.nl

Posted by on juni 21 2014. Filed under Featured, Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021