|

Wat koop je in de toko als je een voedselallergie hebt?

Heb je een voedselallergie of intolerantie? Dan weet je als geen ander hoe lastig het is om iets simpels als sap zonder appel of een snack zonder gluten of soja te vinden. Ik bezocht in Den Haag een toko in de Aziatische wijk en vond zoveel leuks dat ik het graag met jullie deel.

Paraberksyndroom en lekker eten

Deze Toko zit tegenover de bibliotheek aan het Spui, schuin tegenover de Simit Sarayi( waar ik dan weer niks mocht). Zowel Femke als ik hebben heel erg veel voedselallergieen en zijn altijd op zoek naar nieuwe smaakmakers, snacks en drankjes om ons beperkte eetpatroon wat leuker te maken. Wat vonden we zoal bij deze toko?

Groot assortiment coconut water voor minder

Coconutwater van Grace ( De Dirk heeft die ook ,voor €1,99) , maar ook van Foco ,Pearl Royal , Young coconut juice en Be. Die laatste heeft ook kleine pakjes om mee te nemen naar school. Veel Kokoswater dat je in de super ziet bevat ook  appelsap of andere vruchten. en daar moet je maar net tegen kunnen.

Zeewier,snacken zonder allergenen

Zeewiersnacks, met garnalensmaak of naturel, in een grote zak of een klein pakje. Ik vind zeewier met zout echt zo lekker om te snacken i.p.v. chips. Het is veel gezonder en er zit behalve wier,  olie en zout niets in waar je allergisch voor kunt zijn.

toko-voedselallergie-airmagazine

Versier je sushi met furikake

Furikake, een soort zeewiervlokken in vrolijke kleurtjes worden in Japan gebruikt om je sushi mee te versieren, maar je kunt het ook door je rijst doen als je geen nasikruiden mag. Five spices, deze kun je gebruiken om vis te kruiden of je sushi op smaak te brengen. Lekker!

Sojadrank als je een koemelkallergie hebt

Vitasoy in verschillende formaten verpakking, heel fijn als je niet tegen lactose kunt.

zeewier-snacks-toko-klDessert zonder lactose, gluten en soja

Mochi ijs, fijne desserts zonder lactose, gluten en soja. Femke is er dol op en schreef er al eerder een artikel over. Ze sloef ik deze toko ook meteen custard van rijstemeel, gelatine toetjes, rijstcrackers en kleefrijst in.

Lees ook: Japans Mochi ijs, glutenvrij, soja-vrij en melkvrij

Bouillon voor mensen met hooikoorts

Pork soup paste van Flying Goose brand, volgens mij kun je er een soort saoto soep van maken. Er zitten geen paraberk syndroom gerelateerde kruiden als peterselie en koriander in. En hij is lekker!

Heb jij nog interessante toko tips? Geef ze door! Zo help je anderen hun leven iets makkelijker te maken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties? Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

 

Posted by on november 14 2014. Filed under Featured, Food, Food for thought. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021