|

Welke symptomen horen bij MCS?

Air- girl Bo heeft jarenlang MCS gehad. Bij deze aandoening verdraag je geen parfum, chemicaliën en gassen. Vandaag legt ze uit …

Ik twijfel of ik MCS heb. Wat voor klachten horen er voor jou bij MCS?

De mogelijke symptomen van Multiple Chemical Sensitivity zijn bijna oneindig, en daarom is het ook niet verstandig om zelf een diagnose vast te stellen.  MCS klachten kunnen lijken op die van ME / CVS / Fibriomyalgie en verschillen per persoon, maar de meeste klachten die voorkomen bij MCS zijn:
pijn en branderige ogen
een vermoeidheid die niet lijkt op een normale vermoeidheid
het gevoel dat je watten in je hoofd hebt
hoofdpijnen, migraine en duizeligheid
misselijkheid
niet goed kunnen ademen
rhinitis
hoesten en keelpijn
huid uitslag
gevoelig voor geluid
gevoelig voor licht
slechte stoelgang
pijn in de spieren en botten
slaapproblemen
concentratieproblemen
hartkloppingen

bo-heavenly-pure-mcs-astma-informatie

Hoe kom ik erachter of ik Multiple Chemical Sensitivity heb?

Het beste advies wat ik kan geven als je denkt dat je aan MCS lijdt, is om een dagboek bij te houden of ervoor te zorgen dat iemand het voor je bijhoudt als je daar te moe voor bent.Ik heb dit zelf ook in het begin gedaan, en langzaam kwam ik er achter waar en wanneer ik mij zo ziek ging voelen.

Ziek van de Zara

Elke keer dat ik een parfumerie of kledingzaak binnenliep kreeg ik kort daarna het gevoel alsof ik wolken of watten in mij hoofd had, ik kreeg migraine verschijnselen en werd heel moe.Dit realiseerde ik mij in het begin niet, maar door het bijhouden van het “allergie dagboekje” kwam ik er langzaam achter.
Het dagboekjehield ik op aanraden van mijn environmental arts bij die gespecialiseerd is in MCS. Stel daarom dan ook nooit zelf een diagnose vast, als je denkt dat je MCS hebt ga dan naar een arts toe die hierin is gespecialiseerd.

Leven met MCS kan, al is het niet altijd makkelijk, maar blijf positief!

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws, items, winacties?
Schrijf je hier in voor de Airmagazine nieuwsbrief!

Posted by on mei 2 2015. Filed under Featured, Health, Heaven & health. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021