|

Welke zalf helpt goed tegen eczeem?

komt-airmagazine-bij-de-dokter
Stel je vraag anoniem aan onze dermatologe Drs Leenarts.De dokter beantwoordt iedere twee weken op Airmagazine jouw huidvragen. Vandaag is het onderwerp eczeem.

Heb je een tip voor me welke zalf wel goed werkt? Mijn kinderen krijgen op dokters recept Lanette crème maar ook dat is niet vet genoeg. Na een uurtje of wat is hun huid weer net zo droog als daarvoor.

Vaak is het best een zoek tocht naar de ideale vette zalf. Ik vind zelf, en veel dermatologen met mij, dat wanneer je een echte droge huid hebt, er niets zo goed werkt als een zalf op vaseline basis. Je huisarts kan dus ook een zalf op vaseline basis voor schrijven. Zelf heb ik ook een droge huidzalf die Vaseline en Isopropylmyristaat bevat op de markt gebracht. Door deze bestanddelen smeert de zalf beter uit en trekt hij beter in. Misschien heb je wat aan mijn adviezen over de verzorging van de droge huid.

Dokterleenarts.nl
@Dokterleenarts
Facebook.com/dokterleenarts

Dokter Leenarts is dermatoloog en heeft een eigen productlijn. Al haar producten hebben het Allergiekeurmerk van het Huidfonds gekregen.

Heb jij een vraag die je Drs Leenarts arts wilt stellen? Zet hem hieronder in de comments of mail naar health @airmagazine.nl

Posted by on september 14 2014. Filed under Featured, Health, Komt Air bij de dokter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door

GezondheidGezondheid