|

Zonder stress in de auto met winterbanden

Winterbanden en auto’s zijn voor de gemiddelde vrouw niet echt een geliefd onderwerp. Maar als je ondanks de buien en ijzel een beetje relaxed de snelweg op wilt is het wel handig om je banden even te checken.

Helft vrouwen bang voor rijden in slecht weer
Zeg jij je afspraken af als het ijzelt, zit je met verkrampte handen aan je stuur tijdens een harde regenbui? Je bent niet de enige! Bijna de helft van de vrouwen is bang om te rijden in slecht weer.  Geef jezelf een zekerder gevoel door op tijd winterbanden onder je auto te zetten.

Zomer en winterbanden, wat maakt het uit?

Misschien zien al die banden er ongeveer hetzelfde uit, er zit wel degelijk verschil tussen! We leggen het je even uit.

Hoe kouder het buiten is, hoe harder het rubber van je banden wordt. Met zomerbanden heb je ’s winters niet zoveel grip, dat merk je vooral als je op een regenachtige dag door een bochtje gaat en je het gevoel hebt weg te glijden. Winterbanden zoals de Vredestein Snowtrac 3 zijn van een andere rubbersamenstelling gemaakt, waardoor je optimale controle hebt

Het profiel van winterbanden is anders. Zijn je zomerbanden verplicht minimaal 1,6 mm bandenprofiel te hebben, voor winterbanden wordt tenminste 4 mm aanbevolen. Dat zorgt vooral in sneeuw en sneeuwmodder voor veel meer grip.

regen-autorijden-veiligheid
Veiliger rijden met winterbanden

Ook als je niet gaat skiën in Oostenrijk  zijn de goede banden belangrijk. Winterbanden zorgen er voor dat je makkelijker een heuveltje op kunt in de sneeuw, maar je gaat er ook een stuk relaxter mee door de bocht op dat onoverzichtelijke verkeersplein.

Dat winterbanden veel veiliger zijn vinden ze niet alleen in Nederland, in Duitsland zijn ze bij winters weer zelfs verplicht. Je kunt een boete krijgen wanneer je auto nog zomerbanden heeft. En in een aantal landen kun je, mocht je in een ongeluk verzeild raken, mede aansprakelijk  worden gesteld als je zomerbanden onder je auto hebt.

Alle nieuwtjes, blogs, winacties en tips altijd als eerste in je mailbox? Schrijf je hier dan in voor onze Airmagazine nieuwsbrief.

 

Posted by on september 26 2013. Filed under Featured, travel, Travel/Events. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can leave a response or trackback to this entry

Leave a Reply

Vertel het door
Black Friday 2021Black Friday 2021